ZOOHIGIJENA ĆUPRIJA POČELA POPIS VLASNIČKIH PASA

1

Služba Zoohigijene trenutno obaveštava gradjane Ćuprije o sprovodjenju popisa vlasničkih pasa i drugim obavezama odgovornog vlasnika pasa u skladu sa Odlukama SO Ćuprija i Zakonom o veterini, a prenosi sajt Ćuprija press online.

Kontrolu sprovodjenja ovih odluka vrši komunalna inspekcija opštinske uprave Ćuprija. U skladu sa Zakonom o lokalnoj samoupravi i Zakonom o veterini u narednom periodu počeće izgradnja savremenog prihvatilišta za pse, što je obaveza lokalne samouprave postupk zbrinjavanja i postupanja sa psima lutalicama. U prihvatilištu će psi biti pod veerinarskim nadzorom i stalnom negom zaposlenih i volontera. U okviru JP Zoohigijena Ćuprija, počela je sa radom osnovna matična služba u stočarstvu. Osnovni cilj rada ove službe je poboljšanje rasnog sastava stoke i povećanje proizvodnje mleka na teritoriji opštine Ćuprija kao i da se omogući registrovanim poljoprivrednim proizvodjačima, stočarima, sa teritorije naše opštine da konkurišu za subvencije u stočarstvu Ministarstva poljoprivrede.

Prethodni tekstAGONIJA PIVARE SE NASTAVLJA
Sledeći tekstJAK VETAR U SRBIJI, U NAREDNIH SEDAM DANA – TOPLO

1 KOMENTAR

  1. Da li ste završili popis vlasničkih pasa u Ćupriji ? Da li su sada svi vlasnički psi u Ćupriji čipovani? Da li primenjujete član 70. Zakona o dobrobiti životinja? Da li ubijate pse protivno članu 7. i članu 15. Zakona o DŽ ? Očekujem da mi na mai adresu dostavite svoje odgovore. Hvala. S poštovanjem

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime