ZLATO – JEDINA SIGURNA INVESTICIJA!

0

U foajeu Kulturnog centra Jagodine danas je prezentovan „Insignitus“, poslovni model za prodaju zlatnih pločica najfinije čistoće 999,99, koji već godinu dana kod nas razvija poznati privrednik dipl. Ing. Ljuba Jakić u saradnji sa švajcarskom firmom „GOLDproffesional“.

Prezentacija koja je počela u 12h otvorena je retrospektivnim pogledom Ljube Jakića na davne dane detinjstva i mladosti svoje generacije, koja je u najvećoj meri bila zastupljena u publici.

„Većina vas me odlično poznaje, znate da možete da mi verujete kada vam kažem da želim da zaštite svoj kapital od gubitka vrednosti“ rekao je Ljuba Jakić i dodao: „Pogledajte kretanja na tržištu i shvatićete da se štednja u novcu i nekretninama ne isplati, jer na duži vremenski rok donosi gubitak. Sa druge strane kupovinom zlata kupujete sigurnost jer odavno se pokazalo da ovaj plemeniti metal uspeva da održi vrednost. Mi vam upravo to nudimo. Mesečnim ulaganjem od 5 000,00 odnosno 10 000,00 dinara prikupljali bi određenu količinu zlata u zavisnosti od trenutne tržišne vrednosti. Zlato bi se nalazilo na Vašem ličnom računu, fizički deponovano u trezor Raiffeisen banke u Beogradu. Skladištenje je besplatno a isporuka se vrši na zahtev klijenata u roku od 24h“

Ovaj sistem nam je dodatno pojasnio Dragan Nedeljković, koji je zadužen za razvoj i edukaciju, rekavši: Vi možete da odlučite da mesečno kupujete 1gram zlata međutim vi ustvari trebate da kupujete manje količine kada cena raste a veće količine kada cena pada. Upravo takav efekat nastaje kada mesečno investirate fiksni iznos novca, jer kada cena zlata skoči kupićete manje a a kada pada kupićete više“

Zaintersovana publika ipak nije bila do kraja ubeđena, tako da se postavilo pitanje koliko trenutno košta kilogram zlata na šta je odgovor bio oko 36 000 evra. „To znači da je 1 gram trenutno 36 evra, gde je onda ta razlika“ pitao je jedan stariji gospodin.

„Razlika koju ste uočili posledica je troškova pretapanja zlata. Jedan gram zlata u kilogramu nema istu cenu kao jedan gram pretopljenog zlata. Ako na to dodate carinu, profit firme itd. dobićete razliku o kojoj pričate“ pojasnio je Jokić.

Nakon prezentacije imali smo priliku da čujemo prve utiske prisutnih.

„Mislim da je ovo sistem za laku zaradu i bogaćenje pojedinaca, upakovan u lep omot polu istine“ rekao je Miroljub Simić.

Gospođa Marija Paunović bila je nešto ubeđenija te kako kaže: „Ozbiljno razmišljam o ovoj ponudi, ovo mi deluje kao dobar način ulaganja novca“

Po izjavi koju je Mihel Gasera, autora koncepta ovakvog ulaganja u zlato, dao listu Danas, Goldprofesional trenutno upravlja sa mnogo kilograma zlata i više tona srebra koja pripadaju hiljadama njihovih klijenata širom sveta.

Nenad Nikolić

Prethodni tekstMOTOFEST U DVORIŠTU AMSS – A
Sledeći tekstTABANE NE GLEDA EVROVIZIJU, KOPERNIKUS NE RADI!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime