ŽIVOMIRU KRSTIĆU NAGRADA ZA DOPRINOS NOVINARSKOJ PROFESIJI

0
Doajen srpskog novinarstva Živomir I. Krstić – Žića iz Jagodine prvi je laurat nagrade Kluba novinara Pomoravlje iz Jagodine, ustanovljene ove godine „za doprinos razvoju novinarstva i dostojanstva i novinarske profesije“.
Odluku je doneo žiri za dodelu nagrade, koji je radio u sastavu članovi kluba: Dragan Marković – Mare (RTS), dopisništvo Jagodina, predsednik, Ljubiša Bata Vujić („Novi put“ – „Kopernikus“ RTV Jagodina) i Emil Milojević Televizija („Kanal M“) Paraćin. Nagrada se sastoji od unikatne Povelje, rad grafičara, redovnog profesora na katedri za grafički dizajn Filološko umetničkog fakulteta Univerzitete u Kragujevcu Slobodana Štetića i novčanog iznosa.
Krstiću će nagrada biti uručena 3.maja na Svetski dan slobode medija, na centralnom gradskom trgu, na Skveru omladine u Jagodini.
Krstić je karijeru profesionlanog novinara započeo 1957. godine i završio posle 40 godina radnog staža, bez dana bolovanja. Radio je u „Novom putu“, „Kablovima“, saradjivao sa vise od deset listova u Srbiji i SFRJ, Radio Beogradom…
Uspešno sa bavi publicistikom, pre svega sportskom i ima nekoliko objavljenih knjiga, zavidnog tiraža i obima. Klub novinara Pomoravlje, osnovan je 13.juna 2009. godine, broji oko stotinu novinara i zaposlenih u novinarstvu iz Pomoravlja, Resave i Levča i ovo je prvo ustanovljeno odličje za novinare iz ovog dela Srbije.
Nagrada je ustanovljena 2.marta 2017. godine a za ustanovljenje nagrade: izjasnili su se članovi kluba i Upravnog odbora: Ljubiša Vujić, Dragan Marković, Emil Milojević, Vladimir Milojević, Bajo Džaković, Mile Lazarević, Stanimir Stanković, Zoran Stojković, Dušan Aničić…

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime