ŽENA SE UBILA ZBOG NASILJA, SAD MUŽ TROŠI NJENU PENZIJU, A DECU JE IZBACIO IZ KUĆE

0

D.G. otac troje dece koga su, pošto im se majka ubila zbog decenijskog zlostavljanja i maltretiranja, oni prijavili policiji i Centru za socijalni rad, sada je, verovatno iz osvete, sve njih izbacio iz kuće. Pošto se radi o punoletnim osobama od kojih neki imaju i malu decu, njih je Centar za socijalni rad smestio na bezbedno mesto. Umesto da nasilnik bude iseljen, sada deca moraju da napuštaju porodični dom! D.G. ostvario i penziju žene koja se zbog nasilja ubila!

nasiljeD.G. iz Rakitova je, kako kažu njegova deca suprugu a njihovu majku godinama zlostavljao najsurovije zbog čega se ona na kraju i ubila, pošto to više nije mogla da podnese.

Zbog porodične torture, navode stariji brat i njegovi sestra i brat blizanci, njihova majka Ž. G. se obesila u avgustu. Policija je odmah protiv D. G. podnela krivičnu prijavu za nasilje u porodici, a istragu vodi Osnovno tužilaštvo u Jagodini. Očekuje se potez tužioca u situaciji kada zbog nasilnika svi moraju da napuste dom, dok on nesmetano nastavlja da u njemu živi.

– Pretpostavljamo da se žena obesila zbog stalnog nasilja nad njom i decom jer više nije mogla da izdrži takav život. Deca su teško fizički, verbalno, emotivno i ekonomsko maltretirana. Surovi otac je ćerku kaznio da mora da pešači po 20 kilometara od kuće do škole. Otac nije hteo da joj da pare za autobusku kartu pa je morala da ide peške do Ćuprije u školu i nazad – objašnjava naš izvor.

Žena i troje dece, ispod fasade skladne porodice sa sela, godinama su trpeli najprimitivnije nasilje i zlostavljanje. Niko od rodbine i komšija, iako se pretpostavlja da su znali šta se događa, nije prijavljivao ništa čudno.

– Najveću žrtvu u kući podnosila je žena koja je bez pogovora morala da izvršava svako naređenje supruga. Čak je decu maltretirao da ga oblače, hrane, donose mu lavor u krevet da mokri. Suprugu je maltretirao na razne načine. Jednom je, dok je Ž. G. radila na njivi, on ležao u hladu, a zatim kada bi nestalo vode ili hrane suprugu bi istukao pod izgovorom ,,da je krivac”.

RAKITOVOSamoubistvo Ž. G. bila je kap koja je prelila more višegodišnje muke i patnje. Ubrzo su sin i blizanci prijavili policiji oca.

– Deca su pričala da ih je često tukao, ponižavao i vređao do krajnjih granica ljudske izdržljivosti. A njihova kuća je izlovana od ostatka sela, nemaju komšije u blizini.

Otac nije radio, a žena i deca su sav zarađeni novac donosili njemu. Njihove zarade je trošio na sebe, dok njima gotovo ništa nije kupovao. Deca su policiji rekla da majka više nije mogla da izdrži svakodnevnu torturu u porodičnom domu. Za sve njih je bilo neizdrživo očevo ponašanje i dugo godina su patili, ali su nalazili načine da ga trpe.

Otac nasilnik, koji se brani sa slobode, odbacio je optužbe dece pod izgovorom da je to bio “najbolji model vaspitanja”.

– Nisam ih zlostavljao, već mi je cilj bio da ih što bolje vaspitam – branio se otac u policiji.

UKRAO OPROŠTAJNO PISMO – KRUNSKI DOKAZ PROTIV NJEGA!

Obesila se u kući. Do nje je prvi došao njen suprug D.G. koji ju je godinama zlostavljao na sve moguće načine. On je prijavio samoubistvo. Pretpostavljamo da je ostavila oproštajno pismo deci sa razlozima i motivima za samoubistvo, ali sumnjamo da je do njega D. prvi stigao i uništio ga. Nemamo za tako nešto dokaze, međutim, Ž.G. je bila pismena i trezvena žena. Sigurno se nije ubila u afektu, već se dugo spremala za ovaj čin i to je bila njeno oslobođenje od muka i torture – priča meštanin B.J. iz Rakitova.

 

 

 

Prethodni tekstSAHRANA SRĐANA ĐURIĆA U SREDU, KOMEMORACIJA U UTORAK
Sledeći tekstYOGA U 21 SAT

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime