ZBOG TEKSTA O PREBIJANJU BRAČNOG PARA, PRETNJE INFOCENTRALI

0

Posle objavljivanja teksta „Skandal u VIVO šoping parku – pretukao bračni par jer su se pobunili što njegova deca maltretiraju psa“ na adresu našeg portala stigle su pretnje. U mnoštvu komentara odobravanja postupka muškarca koji je pretukao bračni par, pojavio se i komentar osude ovog čina pa je organizovana grupa komentatora pretpostavila da redakcija našeg portala piše komentare i sebi dala za pravo da imenom i prezimenom proziva novinare Infocentrale i preti im.

„Novinari, redakcija, urednik, ne pišu komentare na sajtu. To se jednostavno ne radi. Mi odobravamo komentare ili ne odobravamo, a sve u skladu sa zakonom. Ali nepoznavanje tog procesa je manji problem. Pretnje novinarima su ogroman problem. U tekstu Pretukao bračni par jer su se pobunili što njegova deca maltretiraju psa, ne novodi se ime počinioca tj njegovi inicijali zato što policijskog saopštenja nije bilo, i mi kao novinari nismo imali podatak o kome se radi. U komentarima ispod teksta neko od onih koji slobodno komentarišu napisao je da se radi o izvesnom M.T. što je pokrenulo lavinu pretnji lično meni. Osim uvreda na moju adresu stigle su pretnje sledeće sadržine „Znamo gde živiš i gde si. Će da te pita M.T. što ovoliko voliš da jedeš g…“ i sve u istom stilu. Međutim, još jedan problem je i taj da su u komentarima ovaj slučaj upravo oni koji komentarišu povezali sa slučajem bačene bombe koji se dogodio u avgustu ove godine, kada je meni prilikom izveštavanja na terenu o ovom događaju, oteta kamera i kada sam kao novinar napadnuta. Slučaj je prijavljen policiji. Očigledno je da se pretnje nastavljaju i čak iako kao redakcija nismo bili upoznati da je isto lice učestvovalo u slučaju prebijanja bračnog para, sada je to jasno. Pozivam policiju da oštro reaguje na pretnje novinarima i da se ovaj trend koji je uzeo maha, konačno zaustavi“ kaže urednica Infocentrale, Anita Đukić.

Tekst o prebijanju bračnog para u Jagodini možete pročitati OVDE.

Redakcija Infocentrale zadržava pravo da komentare pretnji obriše, ali za sada zbog reakcije policije koju očekujemo, to neće učiniti.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime