Zbog sumnje da je naredio PALJENJE KUĆE NOVINARA uhapšen član Glavnog odbora SNS

0

Predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović uhapšen je zbog sumnje da stoji iza paljenja kuće novinara Milana Jovanovića, prenosi Blic.

Kako saznajemo, Simonović je uhapšen zbog sumnje da je naredio vandalima paljenje kuće novinara u noći između 11. i 12. decembra. Drugo osnovno tužilaštvo je potvrdilo da je Simonović uhapšen i da mu je određeno zadržavanje do 48 sati.

I sam novinar od početka je tvrdio da je napadnut isključivo zbog svog pisanja o malverzacijama i kriminalnim aktivnostima predsednika Opštine Dragoljuba Simonovića, koji, prema njegovim navodima, i stoji iza tog pokušaja ubistva.

– Kolega Željko Matorčević i ja smo pisali o krađama na teritoriji Grocke, u kojima Simonović lično učestvuje. Nijedan tekst nismo pustili dok nismo prikupili materijalne dokaze, jer naš portal nema para da plaća kazne ako nas neko tuži zbog klevete – kaže novinar Jovanović.

Poslednji tekst koji je objavljen na sajtu je o Simonovićevom bratu Slavoljubu, nekadašnjem komandiru Policijske ispostave u selu Vrčin.

– Naveli smo da Slavoljubovi klubovi nisu članovi odgovarajućeg nadležnog nacionalnog granskog Sportskog saveza, te samim tim ne bi mogli da budu ni članovi Sportskog saveza Grocke, a još manje da primaju novac iz budžeta. Međutim, bata Sima – Dragoljub Simonović – obezbedio je da novac iz ove prigradske opštine bude dodeljen Slavkovim klubovima – objašnjava napadnuti novinar.

To je, međutim, samo poslednja afera koja se povezuje sa Simonovićem, sada prvim čovekom SO Grocke, a nekada generalnim direktorom JP „Železnice Srbije“, a o kojoj je ovaj gročanski portal informisao javnost. Protiv njega je podneo dve krivične prijave – za krađu i proneveru opštinskog novca za gasifikaciju na teritoriji Grocke.

– Napisao sam mnogo tekstova i o nelegalnoj gradnji, o krađama novih železničkih pragova u vreme kada je Simonović bio direktor „Železnica“. Kamion kojim su dovezeni ti pragovi fotografisao sam ispred Simonovićeve kuće 2015. godine. Tada je pokušao da me ubije, udarao me je velikim štapom u glavu i pričao da želi da vidi šta imam u mozgu. Simonovića je zaustavila supruga. Kamere na Simonovićevoj kući snimile su taj napad, ali policija je tada tvrdila da snimak ne postoji i nije podnela krivičnu prijavu – navodi Jovanović i dodaje da je Simonović železničke pragove koristio u vinogradima kao špalir.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime