Paunović obišao „ČOKOLEND“

0

Predsednik opštine Paraćin, Saša Paunović obišao je proizvodni objekat fabrike konditorskih proizvoda Čokolend. Inače, najveća prošlogodišnja investicija bila je izgradnja i opremanje 2500 kvadrata magacinskog prostora, a ovu godinu obeležiće investiranje u četvrti proizvodni pogon.

„Čokolend je prošao kroz intenzivni proces modernizacije proizvodnje. Danas smo videli nove pogone i nove proizvode ovog preduzeća koje je izgradilo više hiljada kvadrata dodatnog poslovnog i proizvodnog pogona. Proizvodnja čipsa je uvećana tri puta, proizvodnja čokolade preko 20 procenata kao i proizvodnja kremastih proizvoda. Radi se i za domaća i za strana tržišta. Budućnost ove proizvodnje u Paraćinu je osigurana“ rekao je posle obilaska Paunović.

„Ne samo za nova radna mesta, već i za opstanak starih radnih mesta potrebno je uložiti mnogo sredstava, jer modernizacija industrije ima svoje pozitivne i negativne strane. Čokolend je zadržao isti broj radnih mesta uvođenjem novih proizvoda, što je tsrateški izuzetno važno. Prosek plate u Čokolendu je preko 40.000 dinara. To je prosek koji je veći u odnosu na prosek u opštini Paraćin“ dodao je Paunović.

Prema rečima generalnog direktora AD „Čokolend“ Marka Simića, ova fabrika posluje u tri proizvodna pogona

„U jednom pogonu proizvodimo poznate krem bananice, u drugom čokolade, krem table i praline a u trećem kukuruzne tortilje što nas čini jednom od najspecifičnijih fabrika u ovom delu Evrope. Takva vrsta proizvodnje zastupljen je jedino u Italiji, Francuskoj i Španiji. To nas ej na tržištu pozicioniralo dosta dobro. Teško je bilo održati broj zaposlenih jer je dosta uloženo u aautomatizaciju ali uz uvođenje novih proizvoda u tome smo uspeli. Kroz aktivaciju novom pogona želimo da zaposlimo i nove ljude“ rekao je Simić.

(Tekst je nastao realizacijom projekta „Paraćin iz svakog ugla“ koji sufinansira opština Paraćin)

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime