Zbog dešavanja u Paraćinu, Demokratska stranka osnovala Centar za pravnu pomoć i zaštitu građana od političkog progona

0

Izvršni odbor Demokratske stranke (DS) osnovao je Centar za pravnu pomoć i zaštitu gradjana od političkog progona, saopštila je ta stranka.

Predsednik Izvršnog obora DS-a Dušan Kostadinović rekao je da je osnivanje tog centra nužno kako bi se ponudila pravna zaštita svim građanima i građankama Srbije.

On je naglasio da je „svakodnevni progon političkih neistomišljenika, ali i svih drugih koji otkažu bespogovornu poslušnost Srpskoj naprednoj stranci, kulminirala situacijom koja se dešava u Paraćinu“.

Naime, on je kazao da se predstavnici lokalne vlasti i gradjani u tom mestu, kako je naveo, svakodnevno izloženi pretnjama, ucenama i iznudjivanju priznanja za nepostojeće krivice, a sve u cilju, kako je ocenio, prekomponovanja lokalne vlasti.

„Vekovno dostignuće, monopol države nad silom, nad policijom i vojskom, Srpska napredna stranka je suspendovala u Srbiji. Policija i tužilaštvo nažalost više nisu u službi gradjana, pa je samim tim odbrana naših zagarantovanih osnovnih ljudskih prava prepuštena nama samima“, navodi se su saopštenju.

DS je naveo da će njihov pravni tim biti na raspolaganju svima koji se osećaju ugroženo od strane aktuelne vlasti i predstavlja deo bobre „demokrata za normalnu i modernu Srbiju“.

Centar za pravnu pomoć i zaštitu gradjana od političkog progona predvodiće advokat Dejan Kranjčević, a pored njega tim će činiti advokati, članovi i simpatizeri DS-a.

DS je pozvao sve gradjane kojima je potrebna pravna pomoć i zaštita od političkog progona da se obrate na imejl adresu [email protected]

(Medijski sadržaj je nastao realizacijom projekta „Paraćin iz svakog ugla“ koji sufinansira opština Paraćin)

Prethodni tekstPOSEĆENO 10 030 DOMAĆINSTAVA U GRADU I 11 SELA. PODRŠKU LISTI „SAŠA PAUNOVIĆ-SIGURNO NAPRED“ DALO JE 47,72% OD UKUPNOG BROJA KONTAKTIRANIH, ODNOSNO 68.50% ANKETIRANIH GRAĐANA.
Sledeći tekstPokret slobodnih građana – Nećemo učestvovati u razgovorima bez aktivnog učešća međunarodne zajednice

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime