Pokret slobodnih građana – Nećemo učestvovati u razgovorima bez aktivnog učešća međunarodne zajednice

0

Pokret slobodnih građana saopštio je danas da ubuduće neće učestovati u razgovorima vlasti i opozicije ukoliko se ne ispune dva zahteva – da se sastavi pisani dokument, kojim se vlast obavezuje da će usvojiti i sprovesti preporuke stručnih organizacija, kao i da taj dokument potpišu, i time se obavežu, ministri čiji su resori nadležni za ta pitanja.

Ako ovi zahtevi ne budu usvojeni, PSG neće učestvovati u daljim razgovorima u okviru ovog dijaloga, kao i nijednog drugog bez, kako kažu, aktivnog i neposrednog učešća međunarodne zajednice.

U PSG-u traže da se u roku od 10 dana, sastavi dokument kojim će se vlast obavezati da će usvojiti preporuke koje su podnele stručne organizacije, u skladu sa preporukama OSCE i ODIHR, a koje se odnose na medijsku zastupljenost opozicije na RTS i televizijama sa nacionalnom frekvencijom, finansiranje kampanje, sprečavanje funkcionerske kampanje, rad REM-a i RIK-a i sređivanje biračkog spiska.

Takođe, traže da se na sledeći sastanak vlasti i opozicije pozovu ministri čiji su resori nadležni za sprovođenje usvojenih preporuka, a koji bi se potpisom obavezali da će to ispoštovati.

Tako u PSG-u traže da ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branko Ružić i ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević potpisima preuzmu političku odgovornost za ispunjenje preporuka.

Foto: Damir Dervišagić

 

(Medijski sadržaj je nastao realizacijom projekta „Paraćin iz svakog ugla“ koji sufinansira opština Paraćin)

Prethodni tekstZbog dešavanja u Paraćinu, Demokratska stranka osnovala Centar za pravnu pomoć i zaštitu građana od političkog progona
Sledeći tekstMeđunarodni sajam privrede u Paraćinu

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime