ZATRAŽIO POMOĆ PREKO FEJSBUKA, UZELI MU ŽENU I DETE

0
Ljubiša Stefanović iz sela Vratarnice kod Zaječara živi sam u lokalu u kome prodaje sekundarne sirovine. Centar za socijalni rad oduzeo mu je ženu i dete jer porodica živi u teškim uslovima.
2
Kuća u kojoj su živeli

„Centar za socijalni rad mu je osamdesetih godina dodelio staru kuću. U toj kući su živeli svi pa mu je brat napravio novu i roditelji su otišli tamo, a Ljubiša se oženio i dobio dete. Tek kada je slike objavio na fejsbuku i tražio pomoć, socijalni radnici su došli i odveli ženu i dete. Hraniteljska porodica na njih dve dobija 80 000 din mesecno i staž. Ako si sirotinja u ovoj zemlji zabranjeno ti je da volis i da imas decu. Ako zatražiš pomoć očekuj da ti oduzmu dete jer „tako mora“. Ne krivim ja ni Centar za socijalni rad jer oni rade po zakonu. Krivim onog koji je napisao i usvojio ovaj zakon. Da,decu treba oduzeti i staviti u hraniteljsku porodicu kada je nasilje u porodici, kada izgube roditelje, ali ne i zbog toga što je porodica siromašna. Kazu „žive u nehumanim uslovima“. Pa tih 80.000 bi im pomoglo da ne žive, da makar nešto srede. Sada Crveni krst Zaječara u saradnji sa Centrom organizuje skupljanje novca za kupovinu kuće. To su mogli i ranije zar ne? kaže Gordana Jeremić ispred humanitarne organizacije „Naše pravo lice“.

5
Ljubiša je očajan i samo želi da mu se porodica vrati.

Ja moju ženu i ćerkicu volim više od života. One su mi sve. Probao sam da ih zaštitim, sačuvam, nahranim. Radio sam šta sam stigao.

1
Ovo je najjeftinija kuća u selu

Otkupljivao od ljudi sekundarne sirovine i preprodavao, radio u butiku. U mom selu je sve zamrlo. Traktor nemam, zemlju više ne obradjujem jer nemam pare ni za djubrivo, al barem imam drva za ogrev. Kuću više i ne krpim, jer sve više puca i propada. Brat me zove kod njega, al tamo su i moja majka i bratova porodica i oni teško žive samo im mi jos falimo. Moja žena jeste bolesna ali ume i zna da brine o detetu a to je najbitnije. Moja snajka joj pomaže kad ja nisam tu povremeno. Svi volimo dete. Obećali su mi da će nas

goca
Goca Jeremić

spojiti ako sredim kuću. A meni je jeftinije da kupim drugu bolju nego ovu straćaru da sredjujem. Samo da opet budemo zajedno, evo sad ce maloj rodjendan 26og februara, dočekace ga u hraniteljskoj porodici, bez oca, teško meni“ priča u suzama Ljubiša.

Najjeftinija kuća u selu košta 4.000 evra. Fondacija „Naše pravo lice“ prikupila je nešto sredstava koja se nalaze na računu.
„Hoćemo da prikupimo novac da mu kupimo i jednu svinju, kokoške, kozu, da imaju za početak pa polako. Ljubišin žiro račun a danas vam ostavljam i njegov broj telefona pa ko želi neka se čuje sa njim i iz prve ruke sazna njegovu muku Stefanovic Ljubisa -Komercijalna banka 2059011005887180-67-dinarski racun telefon 061 29 74 156″ kaže Goca Jeremić.
3

 

Prethodni tekstVUČIĆ OTVARA SAJAM TURIZMA, NA SAJMU I JAGODINA
Sledeći tekstPUPS NEĆE VIŠE SA SPS, IDE KOD VUČIĆA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime