PUPS NEĆE VIŠE SA SPS, IDE KOD VUČIĆA

0

Predsedništvo PUPS odlučilo je da napusti koaliciju sa SPS i pokuša da postigne predizborni sporazum sa SNS, saopštila je ta stranka.

O odluci je obavešten lider SPS Ivica Dačić, a PUPS poručuje da će na izbore ići sam, ako se ne dogovori sa SNS.

„Iz iskustva koje smo imali sa sadašnjom Vladom, najbolji način da se u celosti ispune ciljevi PUPS, pre svega zaštita položaja penzionera, je da svoje buduće delovanje uskladi direktno sa političkom misijom predsednika Vlade gospodina Aleksandra Vučića“, navodi PUPS.

Odluka je doneta nakon razgovora lidera PUPS Milana Krkobabića i lidera SPS Ivice Dačića, koji je „obavešten o ovoj odluci“.

Kako se navodi, PUPS je tokom protekle dve godine „istrajno podržavao politička zalaganja predsednika Vlade da sačuva državu od bankrota, čime je, praktično, obezbeđena sigurnost i redovnost isplata penzija“.

PUPS smatra da je premijer pokazao najveću posvećenost našim ciljevima, kao i najveću pažnju za potrebe penzionera.

„Stoga, prirodno je da težimo da jačamo saradnju sa njim i strankom koju vodi. Odluka Predsedništva je da se obratimo predsedniku Vlade g. Vučiću kako bismo otpočeli razgovore o mogućem predizbornom sporazumu sa SNS. Ukoliko u razgovorima konstatujemo da takva vrsta saradnje nije moguća, predsedništvo je čvrsto uvereno da je PUPS sposoban i za samostalni izlazak na predstojeće izbore“, navodi se u saopštenju.

SPS, PUPS i JS su potpisali koalicioni sporazum pred majske izbore 2008. godine i od tada su zajednički nastupale na izborima.

B92

FOTO Tanjug

Prethodni tekstZATRAŽIO POMOĆ PREKO FEJSBUKA, UZELI MU ŽENU I DETE
Sledeći tekstJAGODINAC UJEDINIO SRBE, HRVATE I BOSANCE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime