ŽARKO LAUŠEVIĆ POTPISIVAO KNJIGU U SVILAJNCU

0
Film proslavljenog glumca Žarka Lauševića „Smrdljiva bajka“ održan je juče u bioskopu u Svilajncu. Laušević je potpisivao knjigu iste večeri.

Režiju i scenario potpisuje Miroslav Momčilović, koji je i autor kultnih filmova „Čekaj me, ja sigurno neću doći“, „Sedam i po“, „Kad porastem biću kengur“ i drugih.

Za glavnu zvezdu novog ostvarenja odabrao je Žarka Lauševića, glumca koji dugo nije snimao, a koji je ovom socijalnom dramom obeležio povratak na veliko platno.

„Smrdljiva bajka“ je film koji nam pokazuje da ljubav uvek postoji i da svaki čovek, ma koliko slomljen i razočaran, može da voli.

U središtu ove dirljive, ali i teške, potresne priče, jesu dva beskućnika Momo i Ema, koje su maestralno dočarali Žarko Laušević i Jelena Đokić.

Žarko Laušević je odlučio da se u filmske vode vrati baš filmom „Smrdljiva bajka“, pa se našao pred kamerama nakon deceniju i po duge pauze. On ističe da je povratak na film bio lak i prirodan.

„Srećom, ova ekipa, pre svega reditelj, učinili su da povratak pred kamere bude strašno lak. Mesec dana smo radili na karakterima koje smo tumačili, „ubrizgavali“ u njih naša sećanja, naša iskustva, imali smo prvo pozorišne probe koje mnogo znače. Uspeli smo u tome da moj izlazak pred kamere bude i više nego uspešan, i da napravimo ono što danas imate priliku da gledate“, istakao je Laušević.

Kako kaže, prvobitno nije našao nikakvu povezanost između Mome i sebe u stvarnom životu, ali da se to tokom snimanja promenilo.

„Presudno je u prihvatanju uloge bilo to što se nikada ranije nisam susreo sa ovakvom ulogom i karakterom. Ali, u toku rada, „kopajući“ po sopstvenim uspomenama, povezao sam neke male sličnosti. Naš koncept bio je taj da je Moma čovek koji je rođen na smetlištu kao beba, i u startu može da se predividi budućnost – Zvečanska, ulazak u sitan kriminal, odlazak u „Sivi dom“ u Kruševcu, pa u dom u Valjevu, a na kraju i odustajanje od traganja za građanskim životom. Odlučuje se da mimo kriminala krene nekim zaobilaznim putevima i jednostavno se povuče iz života. Beskućnici često nisu u toj situaciji u kojoj jesu samo tuđom voljom i sticajem okolnosti, tu ima i dosta ličnih odluka. Nisam nikad bio arogantan prema toj populaciji, a sad bih, čini mi se, pokušao da budem još nežniji“, objasnio je legendarni glumac.

Proslavljeni Laušević istakao je da trenutno nema planove za dalje i da su to stvari koje ne zavise od njega. On je poručio da je gluma njegov zanat, nešto za šta se školovao i što je dugi niz godina bilo nešto što je najviše voleo. Glumac je istakao i da je radostan što je sarađivao sa Jelenom Đokić, koja je savršeno „oživela“ lik Eme – beskućnice, alkoholičarke, izgubljene i odbačene žene.

Gledaoci u Jagodini nadaju se da će moći i uživo da vide proslavljenog srpskog glumca.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime