PALMA: NEMA SUFINANSIRANJA, PARE MORAJU DA SE ZARADE

0

– Nema sufinansiranje. Pare moraju da se zarade – kratak, jasan i autentičan je predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma.

Ovo je njegov odgovor na pitanje UNS-a kada će u tom gradu biti raspisan konkurs za sufinansiranje medija.

– Mi ćemo da raspišemo konkurs da nas medijske kuće prate, ono što je interes grada Jagodine, znači, Zoološki vrt, Akva park, Muzej voštanih figura. Znači, ne postoji termin sufinansiranje. Ali, ono što vas interesuje, moja televizija ne izlazi na konkurs, i moja televizija ništa ne naplaćuje, i nemamo ni direktne ni indirektne ugovore. To je za vas najvažniji odgovor – pojasnio je Marković.

Na pitanje koliko je gradskom rukovodstvu Jagodine važna saradanja sa lokalnim medijima, odnosno da imaju dobru saradnju, on je kratko kazao:

– Nije nama važno da imamo dobru saradnju. Šta znači dobra saradnja? Mi ono što radimo, novinari nas prate i to je to.

Marković je takođe rekao da nije upoznat sa podatkom koliko novinara i medijskih radnika Jagodine radi u lokalnim medijima.

Grad Jagodina je dom najstarije medijske kuće u Pomoravju, Javnog informativnog preduzeća “Novi put” koje je ove jeseni prodato kablovskom provajderu “Kopernikus kejbl netvork” za 46.260 evra. U sastavu te kuće je i jedan od najstarijih lokalnih listova u Srbiji, nedeljnik “Novi put”, koji je objavio više od 2.460 brojeva, a transformaciju vlasništva doživeo je, simbolično, na 70.  rođenadan. Nešto mlađa je radio “Jagodina”, takođe deo prodate svojine, osnovana 1962. godine, kao i televizija “Jagodina” koja je ove godine navršila 15 godina postojanja.

izvor UNS

Prethodni tekstZAŠTO DECA TREBA DA POSETE ZAVIČAJNI MUZEJ U JAGODINI?
Sledeći tekstŽARKO LAUŠEVIĆ POTPISIVAO KNJIGU U SVILAJNCU

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime