ZAPISI IZ PRIZEMLJA: IVANOVIĆ ! . . . NEKA SE PRIPREMI KESIĆ !

0

Zabranio sam sebi političke emisije. Iskreno Vam preporučujem. Nije eliksir mladosti i nepresušni izvor sreće , ali pomaže. Bar se ne osećam kao retard dok mi političari, alanitičari i tzv. novinari objašnjavaju koliko sam glup, zlurad i duša prodana, jer ne razumem viziju Vođe i njegovih satrapa.

Informišem se preko Fejsbuka i to krajnje selektivno. Čitam i gledam sve što objavi “ VICE ”, Vedrana Ruden i po nešto sa “Peščanika“ . To je moja doza aktuelnosti. Nekad mi je i to previše.

Večeras je bilo nemoguće posetiti Fejsbuk, a da ne dobijete neku informaciju na temu Ivan Ivanović. Da se ne upuštam u nagađanja i kalkulacije šta je razlog izostanka ove emisije, ali prosto pitam sebe i Vas – šta to treba da urade, pa da se ovoj vlasti “desi narod“ ?

Čini se da smo iživeli sve svoje pobune, ostali su samo strahovi. Svake godine 32.000 onih koji bi trebalo da ovo parče Zemlje učine iole normalnim, odu odavde. I odlaze zauvek. Ne znam kako greje sunce tuđeg neba, ali ovo domaće prija samo bitangama, đilkošima i kriminalcima. Ostali najebavaju. A, ova vlast se trudi, ili je prosto talentovana za to, da sve učini još gorim. Ako je to moguće, a sigurno da jeste.

Opozicija se politički samoubila, kultivisano javno mnjenje nikad nije ni postojalo, a ono što su komunisti nazivali “poštenom inteligencijom“ , hrani se mrvicama koje padaju sa stola nove političke vlastele.

U tom crnilu realnosti postojali su pojedinačni svetionici , kakve – takve, zdravorazumske misli. Akcenat je na “ postojali “. Možda ne hronološki, ali “ ugasili su “ Olju Bećković i “Utisak nedelje“ , “Razgibavanje“ , obarali „Peščanik “ . . . a, sad je i “ Veče sa Ivanom Ivanovićem “ stavljeno na PAUSE. Zašto ? Pa, kome mi koji smo preostali uopšte verujemo da bi poželeli da dođe na vlast? Čemu tolika panika zbog malo zajebancije na račun onih koji su vic sami po sebi? Ali, to je simptom poznat kao “ ubiti pticu rugalicu “. Jer, vlastodržci su navikli da se brane od svih vrsta napada na svoje fotelje. Ucene, pretnje, laži, afere, primena sile, korupcija, mito, horde gmizavaca spremih da služe Vođi na svaki način, sve je to deo arsenala koji ima svaka vlast u Srbiji. Čemu onda još i zabrane humora ? Kad je Vođa zabrinut, svi ima da brinu! Smejaćete se 2016 / 17 . g . Ako dočekate. Sve mi se čini da nam tad neće biti do smeha.

Prosto je, svaki autokrata ima samo jednu fobiju – da ne ispadne smešan. To potkopava njegovu strahovladu više od svih deklaracija o ujedinjenju opozicije, koje su, u našem slučaju, smešne same po sebi.

Vođa može da viče, da vređa, da pusti i po koju suzicu, ali da ispadne smešan ! ? To je nedopustivo. Svi ti javni nastupi sa toliko patosa, drame u glasu i gestikulaciji, a da narodu promakne poruka, jer se našao neki bilmez da se tome podsmehne? Ne biva.

Setite se samo kako je NAŠ g . Palma komentarisao svoje fotke sa vojne parade. Znate one kad je pokisao čekajući Putina sa sve onom kabanicom na glavi . G. Palma je komentarisao u fazonu – znam da nisam lep, ali . . . bla, bla, bla . . . Ma, nije to rođače, bio si smešan ! Može da se zajebe oko Betovena, nebitno, ali da izgleda smešno ! ? C !

Naravno, kakvo bi to bilo pravilo da nema izuzetka. Predsedavajući OEBS – a je živi primer. On prosto uživa u svojim kalamburima i mora mu se priznati – urnebesno je smešan.

Vulina neću da pominjem, premala je ova kolumna za njegovu grandioznu pojavu. Ili Njihovu ? Eto, prosto ne znam šta je ispravnije. I tačnije.

Dakle, nemam pojma šta će biti sa Ivanom Ivanovićem i njegovom emisijom. Ne bi me posebno tangiralo ni da je skinuta iz nekih “ kućnih “ razloga TV PRVE , ali ako je ovo još jedan cenzorski uspeh ove Vlade, onda mogu da zaljučim dve stvari. Pod A – ova Vlada samo takve uspehe i niže . Pod B – ove godine biće 32 001 izbeglih iz Srbije.

Prethodni tekstJAGODINA – SMEDEREVO 1953 U NEDELJU U 19 SATI
Sledeći tekstJAGODINA – CRVENA ZVEZDA 33:16(18:10)

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime