ZAPALJEN AUTO ZAMENICE TUŽIOCA U JAGODINI

0

Automobil Staše Simić Petković, zamenice javnog tužioca u Jagodini, izgoreo je u požaru u ponedeljak rano ujutru, a prema dosadašnjim informacijama požar je podmetnut. Udruženje javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije izrazilo je žaljenje i solidarnost sa koleginicom.

„Ovaj događaj treba da bude još jedan alarm za celo društvo i podsticaj za korenite promene u odnosu prema pravosuđu“, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu tog udruženja.

Udruženje dodaje da je ugrožavanje bezbednosti i života ljudi koji rade u pravosuđu samo odraz dugogodišnjeg neadekvatnog položaja npravosuđa u celokupnom društvenom sistemu.

„Više puta smo, a na žalost uvek povodom napada na kolege sudije i tužioce i pripadnike pravosudnih profesija, ukazivali na neadekvatnu zaštitu nosilaca pravosudnih funkcija i ostalih pripadnika pravosudnih profesija“, navodi se u saopštenju

Na automobilu marke „seat“ parkiranom u ulici Svetozara Markovića u Jagodini izbio je požar u ponedeljak u ranim jutarnjim satima. Izgorela je unutrašnjost automobila, a požar se nije proširio na obližnja vozila.

Tanjug, N1

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime