ZAJEČARSKI NAPREDNJACI ORGANIZUJU KONTRA MITING KAD I OPOZICIJA!

0

Gradski odbor DSS  Zaječar izdao je saopštenje povodom najave SNS odbora Zaječar da će istoga dana kada je opozicija zakazala Protest, 09.03.2015.g. organizovati skup na Gradskom trgu u 15,00 sati kao podrška Gradskoj vlasti u borbi protiv Boška Ničića.

U saopštenju gradski odbor DSS Zaječar oštro osuđuje ovakvu odluku Srpske Napredne stranke odbora u Zaječaru i smatra da je ista usmerena na izazivanje nereda i stvaranja povećanog rizika okupljanja kako bi PU Zaječar zabranila održavanje protesta.

„DSS smatra da sve činjenice ukazuju na to da je ovakva odluka direktiva koja je došla od čelnika grada, gradonačelnika i predsednika Skupštine,  obzirom da su radnici Javnih preduzeća postavili gradsku binu na kojoj će navodno svirati demo bend Meda, Vuk i Sandokan i demo grupa DZOO obe iz Požarevca; i dodaju da je pokrenut čitav mehanizam pozivanja zaposlenih radnika u Gradskoj upravi i zaposlenih u Javnim preduzećima kojima se preti na svakojake načine da obavezno izađu u 15,00 sati na „Kontra miting“ sa svojim porodicama i čitavom familijom očigledno je da se sprema scenario o kakvom je napred bilo reči. Ovakav potez SNS odbora u Zaječaru i Gradske vlasti predstavlja očajnički potez da se spreči najavljeni opozicioni protest u Zaječaru koji je uredno prijavljen dana 23.02.2015.g. kao kulturno-zabavna manifestacija sa kulturnim, zabavnim i etičkim sadržajem, a kojeg policijska uprava nije zabranila. Tri dana nakon ove prijave, 26.02.2015.g. Gradska uprava prijavljuje skup za 09.03.2015.g. pokušavajući time da ponovi scenario koji je Slobodan Milošević svojevremeno pravio – miting i kontra miting.“ navodi se u saopštenju DSS.

Neformalni vođa protesta opozicije, Boško Ničić sa svog fejsbuk profilu poručuje:

„Tom NEKOM nije bitno što smo mi svoj skup prijavili još 23.02. , što svoj nije ni prijavio (ili jeste ali mnogo kasnije) i što je Zakon ISTI ZA SVE !!! TAJ NEKO OČITO MORA DA SLUŠA I TRPI ! I tužno deluje već postavljena NjIHOVA binica na Zaječarskom Trgu slobode, na martovskoj večernjoj kiši, koju su danas postavljali radnici firme koju je on, zajedno sa njenim direktorom, uništio i koji platu sanjaju mesecima. I tužno je, pretužno, što će neki ljudi ,,slomljene kičme,, i izgubljenog ponosa u ponedeljak u TRI SATA, IZVEDENI SA SVOJIH RADNIH MESTA, morati da kliču njegovim ,,DELIMA,, dok im razum i srce plaču ! Ja ću pokušati da ih razumem sanjajući ovu dugu nad Zaječarskom TRGOM OSLOBOĐENjA !!!
A ONDA ĆE , U MRAKU, TOG DEVETOG MARTOVSKOG DANA OVE 2015.GODINE, OKO 18 i nešto sati, GRANUTI SUNCE SLOBODE , HRABROSTI I ISTINE !!! UPRKOS SVEMU ….“ poručuje Ničić sa svog profila.

S druge strane SNS Zaječar sa svog fejsbuk profila poručuje sledeće:

„Poziv za sve Zaječarce da 9. Marta u 15 h izadju u što većem broju na gradski trg i daju podršku gradskoj vlasti koja je stala na put bahatom lopovu Bošku Ničiću.“

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime