ZA TIJANIN ZAKON!

0

Sa početkom tačno u 18.00 časova između 150 i 200 novosađana i ne samo novosađana, izađlo je danas na centralni gradski trg, ispred spomenika Svetozaru Miletiće da ćutanjem „glasno“ zatraže usvajanje „Tijaninog zakona“, odnosno izmenu člana 72 Zakona o policiji, koji će omogućiti da odmah po prijavi nestanka deteta svo raspoloživo ljudstvo i tehnika krenu u potragu.

„Želim da naglasim da verujem ministru Stefanoviću, ali istovremeno nećemo stati sa našim aktivnostima!“

„Suvišno je pitanje zašto je važno da se promeni ovaj Zakon. Zbog jednog zakona i zbog jedne administracije, koja je kod nas spora, moja Tijana je izgubila život!“ – rekao je Igor.

Moj dalji smisao i cilj je da to više ne sme da se ponovi i da se ovaj zakon menja. Moja Tijana je nestala u ponoć i sledećih 30 minuta niko nije pokrenuo potragu, sve se čekalo ko je nadležan ubuduće treba da policija i sve državne službe krenu u potragu kadad je dete nestalo, da se ne ponovi Tijanin slučaj, više nikome. – zaključio je Jurić.

ored mnogih aktivista koji su se danas okupili na Trgu Slobode, protest je podržala i porodica Zoe Mirosavljević, devojčice po kojoj je donet takozvani „Zojin zakon“, kojim je omogućeno svakom detetu i građaninu ove države  pravo na blagovremenu lekarsku dijagnozu.

https://mediagrouprs.wordpress.com/2015/06/28/gromoglasna-tisina-novosadana-za-tijanin-zakon-foto-video/

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime