SVILAJNAC NASTAVIO SA VODOSNABDEVANJEM SELA – 25 MILIONA DINARA ZA VODOVOD U GLOŽANU

1

Projekat vodosnabdevanja svilajnačkog sela Gložane, je završen i konačno je čista gradska, pijaća voda stigla u 280 domaćinstva. Opština je donirala priključak OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ i sada oko stotinu mališani ove škole pije čistu, ispravnu vodu
„Kada je vodosnabdevanje u pitanju, ovde smo imali dva problema – u bunarima nije bilo dovoljne količine vode i nije bila dovoljno kvalitetna. Sada se Gložane snabdeva sa izvorišta u Svilajncu. Sva sela od Svilajnca do Vojske imaju završene vodovode. Posebno sam zadovoljan da prve školske nedelje imamo završetak velikog projekta vodosnabdevanja, a prvi priključak na vodu doniralo je naše komunalno preduzeće i to osnovnoj školi“ kaže predsednik opštine Svilajnca, Predrag Milanović.

glozane 1
Vodosnabdevanje Gložana deo je velikog projekta teškog nekoliko milione evra a u okviru koga će i jedno od najvećih sela Bobovo dobiti vodu. Svilajnac ozbiljno rešava komunalne probleme koristeći pomoć prijatelja.

glozane 4
„Iz donacije vlade Japana radimo vodovod i za Sedlare tako da očekujem da u naredne dve godine sva svilajnačka sela piju čistu, ispravnu vodu. Posle toga nastavljamo da rešavamo druge infrastrukturne probleme“ dodao je Milanović.

dinicDeca su simbolično sa starijima pila vodu i pokazala da je rešenje ovakvog problema od najvećeg značaja. Projekat vodosnabdevanja Gložana vredan je oko 25 miliona dinara .
„Ovo je velika stvar za Gložane koje nije ni imalo vodu u dovoljnim količinama, a kamoli čistu vodu. Rešen je veliki problem za selo. Sledeći je projekt kanalizacije koji će isto biti velika stvar za Gložane. U samom selu imamo sedam manastira i crkava i veoma nam je važno da se reše komunalni problemi. Ovo je do sada najvažnija investicija ikada u ovom kraju“ rekao je meštanin Gložana, inače odbornik SNS u svilajnačkoj skupštini, Miroljub Dinić.

Prethodni tekstPREDRAG MARKOVIĆ: IVICA ME UBEDIO DA UĐEM U SPS!
Sledeći tekstNOVI GOCIN RECEPT: KO NE VOLI ĆUFTE…

1 KOMENTAR

  1. Хм, чини ми се да ваше информације нису потпуно исправне.. Вода тј. могућност је стигла да се 280 домаћинства прикључе на градску воду. Наше информације говоре да се још нико од домаћинства није прикључио на градску воду, сем саме школе.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime