ZA PRAVNA LICA SA PRIHODOM DO 50 MILIONA, OSLOBAĐANJE TAKSE ZA ISTICANJE FIRME

0

Preduzetnici i pravna lica sa godišnjim prihodom do 50 miliona dinara na području grada Jagodine, oslobođeni su plaćanja takse za isticanje firme na poslovnom prostoru.

Ostalima je umanjena i određuje se prema prosečnoj zaradi, odlučili su odbornici Skupštine grada.

Srednja preduzeća, sa prihodom većim od 50 miliona plaćaće “do dve prosečne zarade, a velika do tri prosečne zarade”, piše u odluci Skupštine grada koja je jednoglasno i bez diskusije usvojena.

Prosečna plata u Jagodini od januara do avgusta bila je 45.914 dinara što je manje za oko 5,7 odsto u odnosu na isti period lane (48.563) i za toliko je sada manja visina lokalne komunalne takse.

U odluci Skupštine grada, precizirano je “da će pravna lica koja obavljaju delatnosti: bankarstva, osiguranja imovine i lica, proizvodnje i trgovine naftom i naftinim derivatima, proizvodnje i trgovine na veliko duvanom i duvanskim proizvodima, proizvodnje cementa, poštanskih, mobilnih i telefinskih usluga, elektroprivrede, kazina, kockarnica, kladionica, noćnih barova, diskoteka, bingo sala, komunalne takse plaćati najviše do deset prosečnih zarada, što je oko 451.940 dinara”.

Preduzetnici i pravna lica s prihodom do 50 miliona dinara i lane su u Jagodini bili oslobođeni komunalne takse.

Tanjug

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime