ZA PET GODINA U PARAĆINU IZDATA 71 GRAĐEVINSKA DOZVOLA

0

U Paraćinu je od 2013.godine izdata 71 građevinska dozvola za potrebe 65 preduzeća. Ova preduzeća su ili već izgradila ili sada grade objekte za poslovanje i proizvodnju ukupne površine 54.993 kvadrata.

„Kako bi se razumelo kolika je to površina, reći ću da je nekadašnja fabrika štofa sa objektima koji su joj pripadali imala 52.467 metara kvadratnih objekata, a staklara 74.043. dakle, mala i srednja preduzeća za pet godina izgradila su poslovni i proizvodni prostor uporediv sa nekadašnjom štofarom i staklarom“ rekao je predsednik opštine Paraćin, Saša Paunović.

Osamnaest preduzeća koja u Paraćinu šire poslovanje otvaraju 286 novih radniih mesta. U ovaj broj radnih mesta nije uračunato zapošljavanje koje sprovodi švedski „Rimaster“ ni kompanija „Lidl“.

Dolazak švedske komapnije „Rimaster“ je vest godine za ovu opštinu. Šveđani su već zaposlili 50 radnika koji će biti obučeni u inostranstvu. Plan je da ova kompanija zapolsi 350 radnika za nešto više od godinu dana, a u sledećoj fazi i do 1.000.

Prethodni tekstPAUNOVIĆ: STAKLARA MOŽE DA BUDE PONOVO MOTOR RAZVOJA PARAĆINA
Sledeći tekstPRVI UGOVOR U ISTORIJI IZMEĐU RUSIJE I SRBIJE U OBLASTI SESTRINSTVA I OBRAZOVANJA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime