Za nišku predstavu “Neki to vole vruće” najviša ocena publike u istoriji Dana komedije u Jagodini

0

Mjuzikl “Neki to vole vruće” niškog Narodnog pozorišta dobio je najvišu ocenu publike u istoriji festivala Dani komedije u Jagodini, saopštilo je ovo pozorište.

Nagradu „Mija Aleksić“ za najbolju predstavu dodeljuje se predstavi „Tartif“ Žana Batiste Poklena Moliera, u režiji Igora Vuka Torbice i u izvedbi Narodnog pozorišta Sombor u koprodukciji sa SNP Novi Sad.
Statueta „Ćuran“ za najbolju režiju dodeljena je Igoru Vuku Torbici za režiju predstave „Tartif“ Žana Batiste Poklena Moliera, u izvedbi Narodnog pozorišta Sombor u koprodukciji sa SNP Novi Sad
Dodijeljen kip „Ćuran“ za najbolja glumačka ostvarenja:
1. Mladen Andrejević, za ulogu Cezara u predstavi „Sitnice koje život znače“ Lorenza Maronea u predstavi Narodnog pozorišta u Beogradu, White Art i Centra za kulturu Tivat.
2. Hana Selimović, za ulogu Virdžinije u predstavi „Čista kuća“ Sare Rull u izvedbi Ateljea 212, Beograd.
3. Uros Milojević, za ulogu Džerija u predstavi „Neki to vole vruće“ u izvođenju Narodnog pozorišta Niš.
Nagradu „Nikola Milić“ za najbolju epizodnu ulogu dobija Danica Grubački za ulogu Marijane u predstavi „Tartif“ u izvedbi Narodnog pozorišta Sombor u koprodukciji sa SNP Novi Sad.
Nagradu za najbolju mladu glumicu dodjeljuje Jeleni Turkulja za ulogu Helen Hubbard u predstavi „Ubistvo u Orijent ekspresu“ Agate Kristi, u izvedbi Pozorišta „Boško Buha“ Beograd.
Nagradu za najboljeg mladog glumca dodjeljuje Stevanu Vukoviću za ulogu Stefana u predstavi „Bladi mun“ u izvedbi Crnogorskog narodnog pozorišta, Podgorica.
Nagradu za kostime dodjeljuje Marini Medenici za kostim u predstavi „Ubistvo u Orijent ekspresu“ u izvedbi Teatra „Boško Buha“ Beograd.
Nagrada za scenografiju dodeljena je Vesni Popović za scenografiju u predstavi „Ubistvo u Orijent ekspresu“ u izvedbi Pozorišta „Boško Buha“ Beograd.
Nagrada „Miodrag Petrović Čkalja“ i statueta „Jovanca Mićić“ za najsmešniju predstavu po oceni publike dodeljuje se predstavi „Neki vole vruće“ u izvedbi Narodnog pozorišta Niš i u režiji Aleksandra Marinkovića.
Nagradu za životno djelo dodjeljuje dramskom umjetniku Milanu Gutoviću.
Prethodni tekstOd maja struja skuplja za 8 odsto, a gas za 9 odsto
Sledeći tekstUhapšen osumnjičeni za obljubu dve devojčice

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime