VUKU BOJOVIĆU ULICA BLIZU ZOO VRTA U JAGODINI

0

Gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović predložio Skupštini grada da jedna ulica u Jagodini ponese ime nedavno preminulog direktora ZOO vrta u Beogradu i počasnog građanina Jagodine Vuka Bojovića (1940-2014).

Stevanović u obrazloženju naovodi da „inicijativu pokreće u ime lokalne samouprave“ i ističe da je Bojović „dao nemerljiv doprinos izgradnjo ZOO vrta u Jagodini, od ideje, saveta, sugestija do poklona većeg broja raznih životinja“.

„Time je omogućio početak rada ZOO vrta u Jagodini, zbog čega je u znak zahvalnosti i poštovanja od strane Skupštine grada dobio i zvanje Počasni građanin 2006. godine“, navodi Stevanović.

Otvaranje ZOO vrta u Jagodinji, uz veliku i nesebičnu pomoć Bojovića, predstavljalo je prvorazredni događaj ne samo za grad Jagodinu i Pomoravski okrug već i za šire područje Srbije, pre svega južno od Beograda, navodi Stevanović.

„Za doprinos koji je dao da grad Jagodina postane još poznatije mesto, ne samo po privrednim potencijalima već kao i turističklo mesto u Srbiji, Bojović zaslužuje da jedna ulica u Jagodini nosi njegovo ime“, ističe Stevanović.

Stevanović predlaže da to bude ulica u neposrednoj bližini ZOO vrta u Jagodini, sadašnja ulica Stevana Ivanovića, koja bi promenila naziv.

Stevanović je visoki funkcioner Jedinstvene Srbije, čiji je predsednik i predsednik Skupštine grada Dragan Marković – Palma i koja ima većinu u Skupštini i niko ne sumnja da će ovaj predlog proći.

Sednica Skupštine grada je zakazana za 9.oktobra u 10 sati.

Prethodni tekstRTANJSKI ČAJ VIŠESTRUKO KORISTAN
Sledeći tekstTABLOIDNA SRBIJA: UTISAK JE DA NEMA UTISKA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime