VUKOVIĆ: „REMBAS“ OD SUTRA RADI SMANJENIM KAPACITETOM, GRUPA RUDARA IZOLOVANA I ČEKAJU SE REZULTATI

0

„U Rembasu nema zaraženih rudara, a Rembas će od sutra raditi smanjenim kapacitetom. Čekamo rezultate testova za dva radnika koja su u porodici imala potvrđene slučajeve, njihovi članovi su bubrežni bolesnici koji su išli na dijalizu u Opštu bolnicu u Ćupriji, sada su na lečenju u Beogradu. Poštujući mere ti radnici su odmah otišli u izolaciju, dakle nisu radili, rezultati za njih još uvek nisu stigli“ rekao je za Infocentralu vd direktor JPPEU „Resavica“ Marko Vuković na pitanje da li će Rembas sutra raditi s obzirom da smo dobili informaciju da oko 700 rudara i oko par stotina ostalih radnika Rembasa sutra ne ide na posao. 

Vuković je objasnio da je grupa rudara u kojoj su radili ljudi čiji su članovi porodice potvrđeni na korona virus, izolovana i da će zbog toga biti smanjen obim posla u rudniku. 

On je rekao da su rudari dobili zaštitnu opremu sedam dana posle uvođenja vanrednog stanja, da su tada pojačane mere dezinfekcije svih prostorija, vozila itd. Vuković je naglasio da se sve radi u saradnji sa nadležnim ministarstvom i Kriznim štabom u Despotovcu kao i Domom zdravlja u ovoj opštini. 

 

Prethodni tekstPALMA OBIŠAO DESETAK JAGODINSKIH SELA I VOLONTIRAO (VIDEO)
Sledeći tekstNAJMANJE 13 PACIJENATA SA HEMODIJALIZE POZITIVNO NA KORONA VIRUS

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime