VUK ROKSANDIĆ OGORČEN ZBOG NASILJA NAD SVOJIM DETETOM I PORODICOM!

0
Muzičar Vuk Roksandić prošle nedelje prijavio je nasilje nad ćerkom a epilog cele priče objasnio je u Saopštenju za javnost koji prenosimo u originalu i celosti.
„Nikada u zivotu nisam dobio niti krivicnu niti prekrsajnu prijavu , moja cerka Lara je zavrsila 5.razred i za sada je odlikas i nikada do sada nije ucestvovala ni u jednom incidentu koji je ukljucivao fizicko ili verbalno nasilje.
Prosle subote oko 18 h u nas stan usla je vidno potresena komsinica Ivana sa mojom cerkom koja je bila potpuno crvena u licu , plakala i bila dezorijentisana . Dve devojke od 15 godina su nakon neke fejsbuk prepiske uhvatile moju cerku , naterale je da kleci ,uhvatile za kosu , sabile uza zid i pocele da joj udaraju samar po samar . Posle drugog samara usledilo je pitanje “ Sta je pickice , jel boli ? nemoj slucajno da places “ . Posle treceg samara su zastale drzeci je za kosu i rekle “ a sta cemo jos da joj radimo ? nemoj slucajno da si zaplakala samo picke placu , jel jasno ? “ . cetvrti samar je bio toliko jak da je Lara udarila levom stranom glave o zid . Sve to je gledala komsinica i pre nego sto se osmelila da pridje Lari i pokusa da joj pomogne , udarili su joj i peti samar i rekli da joj da ne sme ovo nikom da prica i pritom joj ukrale mobilni telefon , naglasivsi da ako nekom isprica sta se desilo , proci ce jos gore .
Moja cerka nije neka kmeza , ali mozete zamisliti koliko je bila paralisana strahom , da kada je komsinica Ivana prisla da je pita da li je u redu , Lara je pritiskajuci suze odgovorila da jeste . ivana je , Hvala Dragom Bogu , uzela za ruku i povela u nas stan .
Sisao sam liftom sa Larom , van sebe i pronasao dve devojke koje su uzgred duplo vece i vise od moje cerke . Upitao sam prvu devojku “ ko mi je tukao cerku ? ko joj je ukrao mobilni telefon ?
Ta devojka mi je doslovce odgovorila “ Sta te briga gde je mobilni , najebaces kao tvoja cerka “ , zatim se okrenula ka Lari koja je stajala iza mene i srdito joj prstom pripretila “ najebaces ! „.U tom trenutku sam je izrevoltiran gurnuo , da bi me sekund , dva posle toga ova druga devojka udarila svom snagom nekom daskom u glavu i rascepala mi celo.
Refleksno u samoodbrani sam joj uzvratio i sutnuo po nozi .
U urgentnom centru su mi konstatovali nagnjecenje lobanje , tetanogenu ranu i naravno primio sam anti tetanus .
Posle udarca sam viknuo „stanite !“ , i uzeo neki telefon koji je bio na zemlji tvrdeci da necu da im ga vratim dok ne vrate cerkin.
Krenuli smo do nekih cigala , nekog suta odakle su izvukle Larin mobilni . Tada sam otisao u skolsko dvoriste i zahtevao da obe devojke pozovu roditelje i da pod hitno idemo u policiju . sacekao sam majku , otac se pojavio u policiji posle nekih pola sata kasnije .
Epilog na danasnji dan je ovakav , moja cerkica vec 7 dana sama ne izlazi napolje , desava se da odjednom u stanu krene da place , bukvalno da rida ,…u prisustvu majke ili mene izadje na 15 min . Nase dete bez daljnjeg nije isto dete kao od prosle subote , turobna je , cutljiva , tuzna i povucena u sebe . I u celoj prici najveca sramota Medija je cinjenica da su bacili akcenat na moje ponasanje , koje je predstavljeno lazno , tendenciozno i na generalno jedan odvratno izvitopren nacin . AKCENAT TREBA DA SE STAVI na sadisticko i brutalno fizicko i psihicko maltretiranje nase cerke od strane dvoje maloletnih prestupnika.
Nije toliko strasno sto su devojke , zajedno sa majkom bestidno lagale prilikom davanja svojih izjava , vec su time potvrdile da uopste nisu svesne svog postupka . I kako mi sada kao Porodica da se zastitimo ?
ne mozemo da ih tuzimo jer su maloletne .Verovali ili ne , ne mozemo da podnesemo bilo koju vrstu prijave .
Ja sada govorim svojoj cerki , da ce sve biti u redu , ali zaista ne znam da li ce sve biti u redu . Ako su mogle da joj prete da ce je prebiti jos vise ako prijavi nasilje , otkuda da znam da joj se nece osvetiti ? Iako nisu iz naseg kraja , posle incidenta obe su se setale po kraju , izigravale pobednice i hvalile se kako su pretukle i oca i cerku . Na kraju krajeva , otkud znam da mene nece sacekati nocu u ulazu i recimo gadjati me ciglom u glavu ?
Hvala Ivani koja je pristala da svedoci o svemu sto je videla , i hvala joj bezgranicno sto je spasla Laru daljeg zlostavljanja .
A ja sam duboko ubedjen u jedno , ove devojke su upravo ponasaju ovako zasto su svesne da im u sustini niko ne moze nista .
Bez predrasuda prema tuziocu , nadam se da ce uzeti u obzir SVE cinjenice vezane za incident i doneti odluku koja ce biti pravicna i jasna . Hvala i komsijama koje su pristale da svedoce da iste devojke vec dve godine prave iste ili slicne probleme , da su nekoliko puta na identican nacin zlostavljale drugu decu . Na moje pitanje zasto se cuti o tome , oni bi odgovorili “ ne vredi “ . Sada ih delom i razumem zbog takvog odgovora jer se i sami kao porodica osecamo nemocno pred ovakvom vrstom brutalnog maloletnog nasilja , koje je ostavilo duboku traumu na nase dete , nadam se od sveg srca ne i trajnu .
Kao Porodica , apelujemo na sve roditelje i njihovu decu , da prijave SVAKO maloletno nasilje , bez straha . JEDINO , ponavljam jedino tako postoji nada , da bezumno maloletno nasilje koje smo nazalost na svojoj kozi doziveli moja cerka i ja , bude adekvatno sankcionisano i spreceno .
Na kraju bih dodao da svaku rec ovog teksta potpisujem kao doslovu istinu isped moje Supruge , Cerke , svojih Prijatelja i Pred samim Sobom .
Sa Postovanjem
Porodica Rosandic

Prethodni tekstU „KAFE GELATO“ U NEDELJU DNEVNA ŽURKA – RESET YOUR SOUL, START U 18 SATI
Sledeći tekstUZ PRETNJU PIŠTOLJEM UZELI MOBILNI I 300 DINARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime