JAGODINSKI STATISTI DANAS POČELI SA SNIMANJIMA

0

Statisti iz Jagodine koji će do 5.oktobra boraviti na Krfu kako bi učestvovali u snimanju filma „Kralj Petar I“ Lazara Ristovskog, jutros su počeli sa snimanjima. Oni su juče imali probu kostima. Kako sami kažu, snimanje je za njih veoma zabavno, a sve protiče u najboljem redu.

Sportiste i tehničko osoblje koje će brinuti o njima na Krf su ispratili gradonačelnik Ratko Stevanović i sportski direktor Jagodinskog sporstkog saveza Zoran Gligorijević.

Stevanović je uz kratko podsećanje na proboj Solunskog fronta i herojstvo srpske vojske od sportista zatražio da budu dostojni i ponosni na to što „glume“ srpske junake.

Oni će na Krfu ostati šest dana i statirati kao srpski vojnici, a prevoz i boravak obezbedila je Skupština grada.

Naime, na vest da Lazaru Ristovskom, koji je i producent filma, nedostaje novac za snimanje završnih scena dolaska i boravka srpske vojske ne Krfu, reagovao je brzo predsednik Skupštine grada i počasni konzul Grčke u Srbiji Dragan Marković Palma, i obezbedio statiste, tako da će snimanje biti nastavljeno bez pauze.

Ristovski je zahvalio Markoviću, a premijeru obećao za 5. decembar.

Inače, Gligorijević je ispričao da je Ristovski tražio statiste koji su mršavi, te da baš takve nisu mogli da mu obezbede, pa su, osim među sportistima statiste tražili i u Crvenom krstu, među zaposlenima u Akva parku, studentima… jer, zaključio je, „u Jagodini se lepo živi i svi su manje više lepo uhranjeni“.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime