Vučić: Za vakcinisane 3.000 dinara i plaćeno bolovanje

3

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će svi građani koji su vakcinisani dobiti dodatnih 3.000 dinara pomoći.

Predsednik je rekao da će, pored ranije predviđene pomoći, svi koji se vakcinišu, a imaju više od 16 godina, ili koji su se vakcinisali bilo jednom ili dve doze i svi koji će se vakcinisati makar jednom dozom do 31. maja, dobiti dodatnih 3.000 dinara od države.
 
Vučić je rekao da se do kasno sinoć konsultovao oko te odluke sa premijerkom i da su to odlučili, kao i da će se tek videti da li će tu odluku morati da usvoji vlada.
 
– Ne možemo da donosimo negativne diskriminacione mere za one koji ne žele da prime vakcine, iako mislim da je to neodgovorno i sebično da se neko ne vakciniše. 
 
Razmišjali smo zato da kako da nagradimo ljude koji su pokazali odgovornost i doneli smo odluku da damo dodatnu finansijsku pomoć za ljude koji su se vakcinisali – rekao je Vučić.
 
Računamo da do kraja maja možemo da dođemo do brojke od blizu tri miliona ljudi koji su se vakcinisali makar jednom dozom, kako bi stekli kolektivni imunitet.
 
Ove godine se očekuje da Srbija dostigne visinu BDP-a, u apsolutnim brojkama, preko 50 milijardi, što je povećanje do 50 odsto u poslednjih devet godina, budući da je visina BDP-a 2012. godine bila 33,6 milijardi, izjavio je Vučić.
Prethodni tekstPucnjava u Jagodini
Sledeći tekstVučić i Šapić se ujedinjuju

3 KOMENTARA

  1. Da nisu na vlasti bili bi odlični cirkuzanti. Narod pokazuje svoj IQ kad glasa. Gde mi živimo, kao da smo u centralnoj Africi negde.

  2. Pa oni koji su prelezali Covid,imaju prirodan imunitet,koji je jaci od vestackog.Koji je broj tih ljudi,niko nezna.Za 3000 din.treba da se vakcinisu i oni koji vec imaju antitela.Kuda plovi ovaj brod,NIKO Nezna.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime