VUČIĆ SUTRA NA KOSOVU

0

Zamenik premijera i ministar spoljnih poslova Kosova Hašim Tači rekao je danas u Tirani da premijer Srbije Aleksandar Vučić ima dozvolu vlade u Prištini da poseti Kosovo.

– Poseta srpskog premijera se ostvaruje uz dozvolu kosovskih vlasti. Nije prva niti poslednja poseta. Ove posete dolaze posle poseta kosovskih ministara Beogradu. Znači, skoro su normalne posete između dve države. Radi se o poseti humanitarnog i verskog karaktera i mi se trudimo da povećamo i intenziviramo međusobne posete i ne treba se bojati komunikacije – rekao je Tači.

Zamenik premijera Kosova danas se u Tirani sastao sa šefom albanske diplomatije Ditmirom Bušatijem.

Ističući da ne zna tačni program posete Vučića Kosovu, Tači je rekao da srpski premijer „ima svoju, a mi (kosovske vlasti) našu agendu“.

– Sigurno ima izjava koje nam se ne sviđaju, međutim mi živimo u ovom regionu i treba da radimo da prevazidjemo prošlost i gledamo prema budućnosti – rekao je Tači.

Vučić sutra treba da otputuje na Kosovo gde će boraviti u Gračanici, Kosovskom pomoravlju, Štrpcu i Brezovici.

Tači će danas razgovarati i sa premijerom i predsednikom Albanije Edijem Ramom i Bujarom Nišanijem. Tači će danas u Tirani biti proglašen počasnim doktorom nauka tamošnjeg Državnog univerziteta.

Tanjug

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime