ALEKSANDAR KONOVALOV I LAZAR KOVAČEVIĆ NA EVROPSKIM IGRAMA U MINSKU

0
U Minsku se održavaju Evropske igre, u sklopu kojih i Evropsko prvenstvo u boksu. U 14 disciplina srpsku reprezentaciju predstavlja 66 sportista, a među njima i dva jagodinca.

KONOVALOV

Aleksandar Konovalov ulazi u istoriju svetskog sporta, koji kao najbolji kik bokser planete i u profesionalnom i amaterskom kik boksu, polako postaje i velikom ime u klasičnom boksu. Konovalov. član kik boks i boks kluba „Palmini tigrovi“ iz Jagodine, ima priliku na Evropskom prvenstvu u Minsku da sebi obezbedi i titulu zaslužnog sportiste Srbije ukoliko osvoji jednu od medalja. To neće biti nimalo lako jer se u Minsku nalaze najbolji bokseri Evrope. Konovalov nastupa u poluvelter kategoriji do 64 kilograma. Aleksandar Konovalov bi se odličnim rezultatom u Minsku približio i Olimpijskim igrama u Tokiju. Da bi obezedio bronzanu medalju naš bokser bi morao da se plasira u polufinale i time bi nastavio i porodičnu tradiciju. Njegov stric Dragan Konvalov je zaslužni sportista Srbije nakon što je osvojio srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu pre tri decenije. Aleksandar Konovalov je aktuelni profesionalni i amaterski prvak Evrope i sveta u kik boksu.

KOVAČEVIĆ

Najbolji jagodinski strelac, član Streljačkog kluba “Jagodina 92” Lazar Kovačević nastavlja tradiciju streljaštva u Pomoravskoj prestonici, Kovačević je standarni član reprezentacije Srbije i brani boje naše zemlje na Evropskim igrama u Minsku. Kovačević je na prošlom prvenstvu Evrope koje je održano u Osijeku u Hrvatskoj učestvovao u tri finala i osvojio bronzanu medalju kao član ekipe Srbije. Na takmičenju u gađanju vazdušnim oružjem nastupile su 42 ekipe iz cele Evrope. Lazar Kovačević je postigao najbolje rezultate od članova naše reprezentacije u gađanju puškom. I Kovačević je sve bliži Olimpijskim igrama u Tokiju.

Prethodni tekstPALMA: NEMAČKA I FRANCUSKA PORAŽENI NA KOSOVSKOM PITANJU
Sledeći tekstPrvi sastanak po konkursu za izgradnju Turskog toka – 25. i 26. juna

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime