VOZAČ AUTOBUSA: NISAM LIZNUO ALKOHOL OD 1983.GODINE

0

Sinoć je na regionalnom putu Jagodina Ćuprija kod Mijatovca došlo do saobraćajne nesreće. Autobus prevoznika Moto boem trans sleteo je s puta. Srećom deca, uglavnom đaci OŠ „13.oktobar“ u Ćupriji izaši su par minuta ranije.

„Prvo je počeo da ševa levo desno, mi smo se uplašili jer smo primetili da mu nije dobro. Malo je kolutao očima, a onda je počeo da zakačinje ogradu pored puta, mislim da je otkinuo retrovizor. Tada smo se baš uplačili i tražili da zaustavi autobus i da sidjeno. On je tako i uradio. Jedva je napipao dugme za otvaranje vrata“ kaže desetogodišnji Marin Miletić.

bus-prevrtanje

Ovaj autous svakodnevno vozi đake iz ćuprijske opštine u školu. Juče posle popdnevne smene, autobus je bio pun dece kada je vozač počeo da se gubi.

Par minuta pošto su deca izašla. Vozač je nastavio praznim autobusom dalje i sleteo s puta. Autobus se prevrnuo. Vozač nije povređen.

„Ne znam šta se desilo. Od 1983. godine nisa liznuo alkohol. Policija je prvo testirala da li sam pio. Ni kap, tako je utvrđeno i to je istina. Noćas do dva sata smo radili zdravtsvene preglede, snimali su mi i glavu i sve. Ništa nisu našli. Mnogo mi je žao. Ja volim tu decu, nikada svesno ne bih rizikovao dečje živote“ kaže Milen Marinković.

Direktor PŠ „13.oktobar“ Marko Bojić bio je sinoć na licu mesta.

„Odmah sam sinoć otišao na lice mesta. Šokiran sam događajem. Danas smo svi imali roditeljski sastanak, vozač, roditelji mi iz škole. Doneli smo odluku zajedno sa predstavnikom prevoznika da od sada u školskim autobusima bude još jedno lice pored vozača. Izbegnuta je tragedija“ kaže direktor škole marko Bojić.

Vozač je trenutno na bolovanju. Kolege kažu da se radi o savesnom vozaču koji je dobro obavljao posao. Roditelji su uznemireni, ali neće krivično goniti vozača. Za sada ostaje da istraga pokaže šta se zaista dogodilo i kako je vozač autobusom sleteo s puta.

 

 

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime