CHR SRBIJA DONIRA PARAĆINSKOM PORODILIŠTU MEDICINSKU OPREMU

0
BEOGRAD, SRBIJA, 30. JUN 2016. - Podpisivanje ugovora izmedju kompanije CRH i Fonda B92 o pomoci Fondu u Bitci za porodilista. Na slici Veran Matic (levo) i Frederic Aubet. foto:Andrej Cukic

Danas je potpisan Ugovor o donaciji između kompanije CRH Srbija i Fonda B92 o opremanju porodilišta u Paraćinu. Ugovor su potpisali generalni direktor CRH Srbije, Frederik Obe (Frederic Aubet) i direktor Fonda B92 Veran Matić

CRH Srbija se pridružila akciji Fonda B92 “Bitka za bebe – bitka za porodilišta”, koja ima za cilj da poboljša stanje u kojem se nalaze zdravstvene institucije za negu beba u Srbiji.

BEOGRAD, SRBIJA, 30. JUN 2016. - Podpisivanje ugovora izmedju kompanije CRH i Fonda B92 o pomoci Fondu u Bitci za porodilista. Na slici Veran Matic (levo) i Frederic Aubet. foto:Andrej Cukic
BEOGRAD, SRBIJA, 30. JUN 2016. – Podpisivanje ugovora izmedju kompanije CRH i Fonda B92 o pomoci Fondu u Bitci za porodilista. Na slici Veran Matic (levo) i Frederic Aubet.
foto:Andrej Cukic

Ukupna vrednost donacije je blizu 50.000 evra i sa ovim novcem biće obezbeđena sledeća oprema: dva porođajna stola, dva reanimaciona stola, jedan ginekološki sto, dva pacijent monitora, jedan bilirubinometar i LED lampa.

Kako je prošle godine fond “Dragica Nikolić” izvršio potpunu rekonstrukciju zgrade, očekuje se da će nakon obezbeđivanja medicinske opreme paraćinsko porodilište biti jedno od najmodernijih u Srbiji.

Frederik Obe, (Frederic Aubet) generalni direktor CRH Srbije, ovom prilikom je rekao: “ Svaka kompanija mora da bude svesna važne uloge koju ima u stvaranju pozitivnih uticaja u sredini u kojoj posluje. Briga o porodilištima i briga o deci je najznačajnija i najvažnija za naše zaposlene, pogotovo što su mnogi od njih nedavno oformili svoje porodice. Cilj akcije “Bitka za bebe – bitka za porodilišta” predstavlja takođe važan deo vrednosti društveno odgovornog poslovanja koje poštujemo u CRH Srbiji. U tom smislu, veoma nam je drago što smo u mogućnosti da utičemo na poboljšanje nivoa nege koju će imati ubuduće mali pacijenti u paraćinskom porodilištu”.

Oprema će u paraćinsko porodilište stići krajem ove godine, pa će svečana ceremonija primopredaje biti organizovana sredinom decembra 2016.

CRH je vodeća internacionalna grupa u oblasti građevinskih materijala, koja zapošljava 89.000 ljudi na 3.900 operativnih lokacija u 31 zemlji širom sveta. Sa tržišnom kapitalizacijom od EUR 22,5 milijarde (maj 2016), CRH je najveća kompanija u industriji građevinskih materijala u Severnoj Americi i druga na svetu. Grupa ima lidersku poziciju u Evropi, kao i uspostavljenu stratešku poziciju na tržištima u razvoju u Aziji i Južnoj Americi.

Cementara CRH Srbija smeštena je u centralnoj Srbiji, u selu Popovac, blizu Paraćina, 160 km južno od Beograda. Sa dve fabrike betona blizu Beograda, u Krnjači i Dobanovcima, CRH Srbija je prisutna i na tržištu gotovog betona, a flota od blizu 20-ak brodova eksploatiše, transportuje i prodaje pesak i šljunak različitih frakcija širom Srbije. Poseban sektor u CRH Srbiji ima dugogodišnje iskustvo u tretmanu i proizvodnji alternativnih goriva iz sortiranog komunalnog otpada, a naši eksperti nude rešenja za zaštitu životne sredine i u petrohemijskoj industriji i industriji guma.

 

 

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime