VODOSTAJI U PORASTU!

0

Vodostaj Kolubare u gornjem toku, Južne i Zapadne Morave, Toplice, Jablanice i Veternice je u porastu. Oko stotinu hektara poljoprivrednog zemljišta u opštini Požega je pod vodom. U mestu Velika Reka kod Zvornika saobraćaj u prekidu zbog izlivanja reke.

Oko stotinu hektara poljoprivrednog zemljišta u opštini Požega je pod vodom, usled izlivanja Zapadne Morave, Moravice i Đetinje, javlja dopisnik RTS-a iz Požege.

Aktivirala su se i klizišta. Izlivanje reka zapretilo je i u opštini Arilje, pa su vatrogasci, žitelji i lokalna vlast preduzeli mere da se džakovima sa peskom ojačaju kritične tačke.

Južna Morava kod Mojsinja je u granicama redovne odbrane od poplava.

Zbog topljenja snega sa Kopaonika i kiše nadošla je i Rasina pa je nivo vode u akumulaciji Ćelije povećan za 223 centimetra.

U jezero se uliva preko 60 kubika vode, a kontrolisano se ispušta 26 kubika, kako se ne bi ugrozila sela u donjem toku Rasine. Korita su puna i u podjastrebačkim rekama.

Vodostaj Lima kod Prijepolja je u porastu od jutros 12 centimetara i približio se granici redovne odbrane od poplava.

Vodostaj Ibra je porastao oko 20 centimetara, ali bunari za vodosnabdevanje Kraljeva u Žičkom i Konarevskom polju nisu ugroženi, prenosi Tanjug.

Kiša koja od juče pada dovela je do porasta nivoa pojedinih tokova i manjih problema na području Ljiga.

Javno preduzeće „Putevi Srbije“ saopštilo je da je na deonici puta Mali Zvornik-Ljubovija-Rogačica, u mestu Velika Reka saobraćaj u prekidu zbog izlivanja reke.

Alternativni pravci su Ljubovija-Osečina-Loznica i Mali Zvornik-Loznica-Osečina-Ljubovija.

RTS

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime