VODA PUŠTENA U 2 I 30, RADOVI PROTEKLI DOBRO

0

U noći između nedelje i ponedeljka svi potrošači na teritoriji Jagodine isključeni su sa vodovodne mreže. Radnici JKP „Standard“ radili su na 10 lokacija u gradu kako bi izvršili tvz. prevezivanje na glavni cevovod. Preko 70 odsto rekontrukcije cevovoda je završeno i Jagodina uskoro neće imati ni jednu azbestnu cev. Voda je puštena oko 2 i 30 što kako poručuju iz Standarda, predstavlja rekordno urađen posao.

VODA CEVI 5Ovo je kapitalna je investicija grada Jagodine u ovoj godini, a vrednost projekta je 4,5 miliona evra. Rekonstrukcija obuhvata zamenu azbestnih cevi i rekonstrukciju magistralnog cevovoda, izgradnju četiri nova bunara i osavremenjavanje izvorišta u Ribaru.

VODA CEVI 6Kako je rekao predsednik Skupštine grada Dragan Marković, realizacijom ovog pojekta obezbediće se zdrava pijaća voda i smanjiti tehnički gubici a za rekonstrukciju vodovodne mreže u Jagodini Vlada Nemačke donirala 1,5 miliona evra.

Radovi na izmeni cementno azbestnih cevi, u dužini 20 kilomatara magistralnog vodovoda, u Jagodini i realizacija kreditnog sporazuma između Nemačke razvojne banke KfW, Vlade Nemačke i Vlade Srbije počela je u septembru prošle godine. Vrednost sporazuma je 4,5 miliona evra od kojih je 1,5 miliona evra donacija Vlade Nemačke.

Radove i sve lokacije gde su radnici bili na terenu je tokom noći sve vreme obilazio direktor JKP „Standard“ Dragan Lukić.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime