VMŠSS ĆUPRIJA u 2019. – EDUKACIJA I PREVENCIJA

0

Povodom obeležavanja Svetskog dana borbe protiv side, u saradnji sa Regionalnim zavodom za javno zdravlje i srednjim školama iz Ćuprije, na Visokoj medicinskoj školi strukovnih studija Ćuprija održano je predavanje na temu „Seksualno prenosive bolesti i AIDS.“

Direktor VMŠSS Ćuprija, dr sci. med. Hristos Aleksopulos izjavio je da je ovo prvo u nizu predavanja predviđenih planom za 2019. godinu sa ciljem da se edukuju sve populacije i podigne nivo prevencije na Evropski nivo zapravo nivo koji bi u regionu bio iznad proseka.

„U 2019. fokus politike VMŠSS u zdravstvu će biti edukacija kao prvi i najznačajniji vid prevencije protiv bolesti. Organizovanjem radionica, predavanja, obilaženjem najdaljih i najmanjih naseljenih mesta u okrugu nastojaćemo da podignemo svest građanima svih životnih dobi o važnosti svih oblika prevencije i time omogućiti lakše funkcionisanje zdravstvenog sistema, uštedeti na potencijalnom lečenju i na kraju što je i najvažnije, očuvati zdravlje.“- rekao je Aleksopulos.

Nada Đorđević, načelnik Centra za promociju zdravlja u svom obraćanju istakla je da je Visoka medicinska škola strukovnih studija jedan od glavnih partnera Zavoda za javno zdravlje koji zajednički sprovode akcije humanitarnog i edukativnog karaktera, posebno se zahvalivši direktoru Hristosu Aleksopulosu na podršci.

Osim predavanja, studenti treće godine sa smera Strukovna medicinska sestra – babica su održali prezentaciju i podelili edukativni materijal o lečenju, prevenciji i životom sa ovom opakom bolešću.
Podsećamo da je 2018. godina u Visokoj medicinskoj školi strukovnih studija Ćuprija protekla u znaku borbe protiv bele kuge. Doprinos VMŠSS Ćuprija porastu nataliteta bio izražen kroz oslobađanja od školarine studenata koji su iz porodica sa četvoro i više dece, umanjenje školarine socijalno ugroženim studentima kao i deci iz hraniteljskih prodica, a potpisan je i ugovor sa Vojskom Republike Srbije po kojem pravo na besplatno školovanje u ovoj ustanovi iamaju deca palih boraca i zaposlenima u vojsci.

PR tekst

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime