DECA ŠKOLE „11.MAJ“ NA MEĐUNARODNOM FESTIVALU ZA OSOBE SA I BEZ HENDIKEPA – OSVOJILA DVE NAGRADE

0
rbthdr

U periodu od 27-29.11.2018.godine u Skoplju je održan peti međunarodni festival za osoba sa i bez hendikepa, teatar bez diskriminacije pod nazivom ,,Igri bez maska”. Tom prilikom grupa učenika dramske sekcije, škole sa domom za učenike oštećenog sluha i govora ,,11.Maj” iz Jagodine, nastupila je prvog dana festivala 27.11.2018. godine sa predstavom ,,Drugačije budni”,  koja je rezultat saradnje sa dramskim pedagozima iz centra za kreativno odrastanje i multikulturalnu saradnju CEKOM  iz Zrenjanina. Ovo je ujedno bilo i 12. izvođenje predstave.

11-maj

Predstava govori o željama i snovima za budućnost mladog čoveka-osobe sa invaliditetom. Poruka predstave je da se uz samopouzdanje, trud i rad, sve prepreke u životu mogu prevazići, sve želje ostvariti i svi snovi dostići. Korišćenjem ultraljubičastog svetla, senki, poetskog materijala praćenog muzikom i pokretom, ovi glumci šalju jasnu poruku: poruku da su svi ljudi jednaki, da je potrebno,  razumeti i prihvatiti različitost, slediti ciljeve, biti uporan i boriti se za svoje snove.

Predstava je osvojila dve nagrade, nagradu za najbolju žensku ulogu koja je pripala učenici Jovani Stanojević i nagradu za specijalne efekte.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime