Vlast u Smederevskoj Palanci nije stavila na dnevni red pitanje ugrožavanja bezbednosti građana

0

U Smederevskoj Palanci ne stišava se bura oko lidvidacije napuštenih životinja u centru grada. Policija još uvek ne saopštava da li su lica koja je zabeležeila jedna od kamera, privedena i saslušana. Iako je ovaj događaj uznemirio javnost, na zakazanoj sednice SO Smederevska Palanka u dnevnom redu nema rasprave na ovu temu.

„Danas smo poslali zahtev za dopunu dnevnog reda, a to su aktuelna dešavanja povodom likvidacije nezbrinutih pasa iz vatrenog oružja i podnošenje izveštaja dokle se stiglo sa otkrivanjem počinilaca. Takođe, tražimo odgovore na pitanja – ko je i na osnovu čega odredio trasu za gašenje javne rasvete noću. Samo želim da podsetim, da je na određenoj trasi isključena javna rasveta pod izgovorom štednje struje i da je baš na toj trasi došlo do ubijanja životinja i ugrožavanja bezbednosti građana. Ovo je veoma važno pitanje, a stičemo utisak da je nečiji cilj da se to zaboravi. Takođe, ne može se sednica čak ni po hitnom postupku zakazivati danas za sutra“ kaže Biljana Purešević, inženjer zaštite životne sredine i odbornica grupe „Pokret slobodnih građana. Narodna stranka).

Opozicija u Smederevskoj Palanci otvorila je još neke teme za koje smatra da imaju veze sa ubijanjem napuštenih životinja i ugrožavanjem bezbednosti građana koje se dogodilo u noći između 12. 13. oktobra. Jedna od njih je i pitanje ukopa medicinskog otpada za koji smatraju da nije u skladu sa zakonom tretiran te su napušteni psi raznosili ovaj otpad, a kako Purešević najavljuje, s tim u vezi biće podnete prijave.

„Građani Smederevske Palanke su uznemireni zbog svih dešavanja, nabrojanih u tačkama za dopunu dnevnog reda i potrebno im je pružiti adekvatne odgovore, a naročiti predsednik Opštine, g. Nikola Vučen, koji je direktno odgovoran jer se sve tri tačke nalaze u njegovoj nadležnosti. Potrebno je otvoriti raspravu na SO Sm. Palanka, jer se tiče svih odbornika koji su ga izabrali na funkciju koju obavlja“ kaže ona.

Aktivisti za prava životinja održali su nekoliko protesta zbog ubijanja napuštenih životinja i ugrožavanja bezbednosti prilikom pucanja iz vatrenog oružja u centru grada, a njihov utisak je, kako kažu da se ide ka tome da se slučaj zataška i zaboravi.

Smederevska Palanka nije kako zakon predviđa, izgradila prihvatilište za napuštene životinje.

Na ranije mejlove koje su novinari uputili predsedniku Opštine Smederevska Palanka, a u vezi sa ubijanjem napuštenih životinja, odgovor nismo dobili. 

Prethodni tekstPalma: Danas imamo čime da se „otimamo“
Sledeći tekstU ponedeljak neka jagodinska sela bez struje

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime