„VIVO“ VRŠI PRITISAK NA INFOCENTRALU DA BRIŠE KOMENTARE I BLOKIRA ČITAOCE

9

Od kako je na našem sajtu objavljen tekst „VIVO ŠOPING CENTAR RADI, GRAĐANI NEZADOVOLJNI OVOM ODLUKOM“ rukovodstvo ovog tržnog centra (šoping centra) vrši ogroman pritisak na redakciju da menja tekst i izbaci komentare građana iz teksta, a koji su preneseni sa zvanične stranice ove firme, kao i da uklanja komentare posetilaca sajta Infocentrala i BANUJE ljude koji su ostavili negativan komentar. Uredništvo Infocentrale smatra da se radi o pritisku na medije.

„Infocentrala je prenela informacije koje su objavljene na zvaničnoj stranici VIVO šoping parka, njihovo radno vreme u vreme vanrednog stanja, komentare posetilaca, zvaničan odgovor rukovodstva i menadžmenta i odluku Vlade RS o radu tržnih centara. Zakon je u potpunosti ispoštovan. Danima traje pritisak od strane rukovodstva VIVO parka, i to u trenutku kada je na snazi vanredna situacija i kada se moramo posvetiti drugim stvarima kako bismo informisali građane. Mejlovi koje šalje rukovodstvo su sa naznakom HITNO što je pre svega neprofesionalno s obzirom da ovakve naznake u situaciji vanrednog stanja može označavati samo Ministarstvo unutrašnjih poslova ili Ministartsvo odbrane. I tu nije kraj. Rukovodstvo preko beogradskih advokata šalje opomene pred tužbu i traži neverovatnu stvar – da brišemo komentare posetilaca Infocentrale koji kritikuju rad VIVO šoping parka i ne samo to, već i da te posetioce banujemo sa stranice kako više nikada ne bi komentarisali. Infocentrala radi u skladu sa važećim zakonima ove države. Vlasnik VIVO šoping parka morao bi da zna da samim tim što je vlasnik najvećeg tržnog centra u Pomoravlju, on je i javna ličnost pa je posebno interesovanje za njegov rad, normalno i podrazumeva kritiku javnosti. U komentarima koje su mu uputili čitaoci nema uvreda, diskriminacije niti poziva na nasilje, već kritike, a razlika između tih stvari je velika. Čitaoci mogu da donose svoj sud i na društvenim mrežama komentarišu iz svog ugla, viđenje nekog događaja. Infocentrala je i ranije dobijala mejlove u kojima radnici lokala iznose SUMNJU da se u ovom tržnom centru dešava krivično delo – mobing, ali mi kao redakcija te sumnje nismo objavljivali jer su se radnici bojali da svedoče. Pritisak rukovodstva VIVO šoping parka na redakciju Infocentrale je primer „kaubojskog ponašanja prema novinarima“ što je u savremenom svetu neprihvatljivo. Infocentrala je objektivno izveštavala i tokom izgradnje ovog tržnog centra i medijski podržala početak rada ovog objekta koji je dopunio turističku ponudu Jagodine o čemu postoje tekstovi na internetu. U tome se vidi da naša redakcija nema nikakve „pikove“ na ovaj tržni centar niti je on predmet našeg interesovanja. Međutim, pritisak na medije i čitaoce Infocentrale nećemo dozvoliti“ kaže urednica Infocentrale, Anita Đukić.

U nastavku teksta Infocentrala navodi delove iz OPOMENE PRED TUŽBU u kojoj su navedeni komentari koji su predmet ovog spora.

Jedan od komentara za koji vlasnik VIVO šoping parka insistira da se ukloni je i komentar Jovane Pavlović na njihovoj ZVANIČNOJ STRANICI:

„Sramna odluka, neodgovorno i bahato! Zna se šta je nužno i neophodno, a šta je zloupotreba okolnosti, monopolizam u prodaji i krvavava zarada. SRAMOTA“ napisala je Jovana Pavlović.

S obzirom da je u prvom tekstu koji je objavljen navedena odluka Vlade Srbije o zatvaranju tržnih centara u čije se lokale ulazi iz zatvorenog prostora, Infocentrala veruje da se ovde radi o „ličnom doživljaju“ vlasnika ovog tržnog centra koji ne dozvoljava negativne komentare o njemu samom i da je ceo problem u činjenici da su građani komentarisali njegovo ponašanje. Nadamo se da će vlasnik VIVO šoping parka shvatiti da je svaka javna ličnost podložna kritici javnosti i da ljudi koji sagledavaju širu sliku, u kritikama nalaze razloge da stvari koje nisu dobre, promene i nastave dalje. Infocentrala komentare koje sadrže uvredljive nazive a koji su upućeni na račun vlasnika VIVO šoping parka, nikada nije ni objavila strogo poštujući Zakon.

Prethodni tekstPODNETO 667 KRIVIČNIH PRIJAVA ZBOG KRŠENJA MERA SAMOIZOLACIJE
Sledeći tekstNOVE MERE VLADE Samoizolacija produžena na 28 dana, vikendom zabranjeno kretanje OD 15 ČASOVA, ukinuta šetnja ljubimaca od 20 do 21 sat

9 KOMENTARA

  1. Šta je sujeta, usred vanrednog stanja u zemlji a povodom smrtonosnog virusa oni imaju vremena da šalju emailove i prete bilo kome, mislim šta reći, bolje će biti da poštuje zakon i eventualno se uključi u pomaganju penzionerima nego da se bavi pretnjama, što znamo da mu ide od ruke.

  2. Poštovani Draško, potpuno ste u pravu, u životu je veoma bitno ostati dosledan sebe, to ne znači ako si iz opanaka ušetao u cipele da si gospodin, ne može neko ko veze nema sa nekim poslom a pritom ni gram mozga da vodi neki ozbiljan posao, prvenstveno treba biti čovek.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime