Vesić: Jagodina pretrpela ogromnu štetu

0

Goran Vesić, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je tokom obilaska poplavom pogodjenih područja na teritoriji grada Jagodine istakao da je Jagodina grad koji je u Srbiji možda i najteže stradao. Po njegovoj oceni šteta koju su u jagodinskom selu Dragoševcu izazvale bujične vode je ogromna, navodi Informativna služba Grada Jagodina.

– Mi moramo sada sistemski da pristupimo rešavanju problema i da država zajedno sa lokalnim samoupravama obezbedi novac kako bi se regulisali vodotokovi. Apelujem na gradjane da osiguravaju svoja domaćinstva i poljoprivredne useve, jer u pojedinim slučajevima subvencija države je i do 70 odsto. Zahvaljujem se Draganu Markoviću Palmi što grad Jagodina nije čekao na državu, već je od sredstava iz lokalnog budžeta počeo da sanira štetu na poplavljenim domaćinstvima i putevima – kazao je ministar Vesić.

Vesić je kazao da država već u mnogim mestima u Srbiji radi na obnovi mostova i puteva i podsetio na reči predsednika Vučića da neće biti kuće u Srbiji koja je poplavljena, a da ne bude obnovljena.

Dragan Marković Palma, predsednik Skupštine grada Jagodine, rekao je da je šteta od poplava na teritoriji grada Jagodine ogromna i dodao da su veliki problem i poplavljeni usevi, pre svih polja pod pšenicom gde je početkom jula trebalo da počne žetva.

-Moramo da vidimo kako ćemo tim ljudima da nadoknadimo štetu. Kako da povećamo obale vodotokova zbog kojih su poplavljeni i kako da pomognemo svakoj porodici koja je pretrpela štetu u poplavama. Mi smo poplavljenima odmah pomogli na taj način što smo im uručili higijenske i prehrambene pakete. Sada se kao problem javlja i poplavljeni nameštaj kao i bela tehnika, kod koje su pregoreli elektromotori. Siguran sam da će uz pomoć ministarstva na čijem je čelu Goran Vesić, kao i predsednika Aleksandra Vučića, 80 odsto onoga što je uništeno biti i obnovljeno – rekao je Marković.

Marković je kazao da će grad Jagodina nastaviti sa pružanjem pomoći poplavljenima, ne samo u Dragoševcu već i u drugim poplavljenim selima na području grada Jagodine. Predložio je da ministar Vesić i on za dvadesetak dana daju izveštaj o tome šta je sve urađeno i gde su sredstva za pomoć poplavljenima otišla. Od ministra je zatražio i da resorno ministarstvo pomogne pri obnovi poljskih puteva koji su takođe pogođeni poplavama.

Pored jagodinskog sela Dragoševca koje je najteže stradalo u nedavnim poplavama, Marković i Vesić su obišli i dva mosta na Belici u Jagodini, prvi kod nekadašnje fabrike Elmos i drugi kog jagodinske Opšte bolnice. Obilasku su prisustvovali pored predstavnika nadleženih službi jagodinske lokalne samouprave, gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović, načelnik Pomoravskog okruga Goran Milosavljević i poslanik Srpske napredne stranke Nikola Radosavljević, saopštila je Informativna služba Grada Jagodina.

Prethodni tekstPreminuo protojerej – stavrofor Radoslav Stanković
Sledeći tekstOtvorena je N Sport/N Fashion prodavnica u Jagodini!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime