Ko će bojkotovati izbore, a ko ne?

0

Nakon današnje konferencije za štampu, na kojoj je Pokret slobodnih građana obznanio da će bojkotovati predstojeće izbore, ostalo je svega nekoliko partija koje su još uvek neodlučne po pitanju izlaska na predstojeće izbore. Pre njih, odluku o bojkotu izbora doneo je Savez za Srbiju, čije su stožerne stranke Demokratska stranka, Dveri, Narodna stranka Vuka Jeremića ali i Stranka slobode i pravde Dragana Đilasa. Oni su odluku o bojkotu doneli sredinom septembra 2019. godine.

Za bojkot se zalaže i pokret „Jedan od pet miliona“, koji su više puta tokom protesta to i poručili, a pored njih, u bojkotu izbora pridružili su se i pokret „Dosta je Bilo“, Saše Radulovića, te inicijativa „Ne davimo Beograd“.

Bojkotu izbora nedavno se pridružio i Luka Maksimović, poznatiji i kao Ljubiša Preletačević Beli, koji je zauzeo treće mesto na predsedničkim izborima 2017. godine.

Da li će učestvovati na izborima ili će ući u bojkot pitanje je koje još uvek nije odlučeno na organima Nove strane Zorana Živkovića, ali ni u Demokratskoj stranci Srbije.

Za Srpsku naprednu stranku, SPS i njene koalicione partnere, kao i uostalom sve članove vladajuće koalicije, pitanje bojkota izbora (očekivano) nikada ni nije bilo na dnevnom redu.

Pokretu SPAS u međuvremenu se pridružila i Zdrava Srbija, Milana Stamatovića, koji će zajednički izaći na izbore.

Osim SPAS-a, kao umerene desnice, na predstojećim izborima učestovaće i Srpska radikalna stranka, haškog osuđenika Vojislava Šešelja, ali i novoformirana stranka Miše Vacića.

Blic.rs

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime