VERAN MATIĆ: PANTIĆ JE UBIJEN ZBOG PRIVATIZACIJE PIVARE

0

Predsednik Komisije za istraživanje ubistva novinara Veran Matić kaže da je novinar „Večernjih novosti“ Milan Pantić ubijen zbog privatizacije pivare.

Pantić je ubijen u Jagodini 2001. i njegovo ubistvo još uvek nije rešeno. Prema rečima Matića, on je bio prepreka koju je trebalo otkloniti pre započinjanja jedne od najvećih korupcionaških privatizacija koje su se dogodile 2000-ih, i u kojoj su učestvovali pojedinci iz vrha tadašnje vlasti.

Predmet ubistva Pantića još uvek se nalazi u predistržanoj fazi, potvrdio je Matić za „Danas“. Prema njegovim rečima, tužilaštvo je od policije zatražilo prikupljanje dodatnih obavetšenja nakon čega bi, ukoliko se prikupi dovoljno materijalnih dokaza, trebalo da usledi pokretanje tužilačke istrage.

Matić kaže da je nadležno tužilaštvo „svakako agilino“ u proteklih nekoliko meseci u istrazi ubistva, ali da kada je reč o istrazi privatizacije Jagodinske pivare, što je u medijima figuriralo kao motiv za Pantićevo ubistvo, tužilaštvo pokazuje manjak interesovanja.

„Mnogo indikatora ukazuje da je motiv za ubistvo Pantića njegovo pisanje o ovoj privatizaciji. On je bio prepreka koju je je trebalo otkloniti pre započinjanja jedne od najvećih korupcionaških privatizacija koje su se dogodile 2000-ih, i u kojoj su učestvovali pojedinci iz vrha tadašnje vlasti“, ističe Matić.

Kaže da je potpuno nejasno zbog čega tužilaštva koja su se bavila ovom privatizacijom nisu isterala stvar do kraja.

„Još uvek ne znamo da li posotoji namera da predmet zastari, ali videćemo šta će se događati ubuduće i da li će tužilaštvo smoći snage da pokrene ovaj slučaj“, kaže Matić i dodaje da bi pokretanje tog predmeta poguralo određena lica da daju svoj doprinos u rasvetljavanju Pantićevog ubistva.

„Danas“ podseća i da je Matić početkom juna rekao da je policijska istraga o ubistvu Pantića okončana i da su imena osumnjičenih nalogodavaca i izvršilaca dostavljna nadležnom tužiocu u Jagodini, preneo je N1.

FOTO Vesna Anđić

Prethodni tekstSUKOB ŠKODE I VW – A
Sledeći tekstNA DANAŠNJI DAN, U VELIKOJ BEDI, PREMINUO JE ČKALJA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime