VANREDNI IZBORI 24.APRILA

0

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić potpisao je danas tačno u podne Ukaz o raspuštanju Skupštine Srbije i Odluku o raspisivanju izbora za narodne poslanike za 24. april.

– Došlo je vreme za ispitivanje podrške, jer reforme su ozbiljne i teške i zato je potrebno da se građani izjasne – da li podržavju reforme ili postoji neka bolja ideja i možda neko drugi ko zaslužuje poverenje građana – rekao je danas predsednik Srbije Tomislav Nikolić raspisujući vanredne parlamentarne izbore.

Nikolić je reako da očekuje fer i poštene, demokratske izbore i da će sve institucije normalno da funkcionišu.

– Prebrodićemo sve izazove, jer će svi sistemi u zemlji da funkcionišu kako treba – rekao je Nikolić i dodao da očekuje da će i mediji da se ponašaju fer i korektno.

On je rekao i da se nada da će reforme koje je zaopčela vlada 2012, odnosno 2014. godine biti nastavljene, odnosno naglasio je da one moraju da budu nastavljene.

– Sada je sve na građanima Srbije, sve je u njihovim rukama, i sada sve treba obaviti u zakonskom roku – poručio je Nikolić i dodao da želi da pobedi Srpska napredna stranka.

Na pitanje novinara šta očekuje kakav će biti sastav vlade i da li će doći do bitnijih promena, on je rekao da ne zna ni kako izgledaju liste, a kamoli to.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, na osnovu člana 109. stav 1. Ustava Republike Srbije, uputio je juče Predlog predsedniku Republike Tomislavu Nikoliću da raspusti Narodnu skupštinu i raspiše izbore za narodne poslanike.

U obrazloženju premijera je navedeno:

„Vlada Republike Srbije, u nepune dve godine, uspela je da spreči kolaps javnih finansija, da teškim ekonomskim reformama izvede zemlju iz recesije, kao i da otvori prva poglavlja na putu Srbije ka Evropskoj uniji. Srbija je danas i politički i ekonomski stabilna zemlja sa jasnim perspektivama napretka i prosperiteta.

Blic

Prethodni tekstGOTOV SMEDEREVSKI „LIDL“
Sledeći tekstOTVOREN FESTIVAL NAUKE „PROTON“ – SVILAJNAC LIDER U OBLASTI NAUKE I PROSVETE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime