VANDALI SE PREDOMISLILI! UKRALI PECALJKU SKULPTURE PA JE VRATILI!

0

Skulptura „Pecaroš“ ispred Hotela Jagodina vajara Aleksandra Đorđervića već nekoliko puta bila je na meti vandala. Poslednji put pre oko 20 dana, nepoznati počinioci skinuli su i ukrali pecaljku koju Pecaroš drži u rukama. Međutim, pre dva dana pecaljka je vraćena Centru za socijalni rad zahvaljujući kome je ova skulptura nastala

pecaros 2„Pecaljku su odneli u jednu od lokalnih kafana, a onda nas je gazda tog ugostiteljksog objekta kontaktirao i doneo nam predmet. Nekoliko puta su pokušali da polome skulpturu ali niej im uspelo. Sada im je uspelo da skinu pecaljku. Međutim, predomislili su se, verovatno kada su videli da im pecaljka ničemu ne služi. Problem je bio i kako je napraviti, jer da smo stavili pravi pecaroški štap, to bi sigurno nestalo. Eto, jagodinski vanali su se profinili“ kažu u jagodinskom Centru za socijalni rad.

Aleksandar Đorđević i Igor Ivković danima su tragali po otpadu u industrijskoj zoni Jagodine kako bi našli delove raznih mašina, motora, predmeta i od svega toga sastavili ovu skulpturu.

„Veliki problem pravi nam što ne možemo da osvetlimo Pecaroša i tražimo pomoć EPS -a da realizujemo projketa osvetljavanja. Kada počne lepo vreme, opet će se neko nameračiti na njega. Osvetljen, pod video nadzorom, bio bi bezbedniji a i lepši jer bi se video bolje nego sada“ kažu u jagodinskom Centru za socijalni rad.

 

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime