USKORO IZVOZ SRPSKOG „FIJATA“

0

Izvoz srpskog „fijata“ u Rusiju mogao bi da bude odobren već u maju, objavili su juče ruski mediji.

„Fijat 500L“, ali i modeli 500 i „grande punto“ mogli bi da se nađu u ruskim auto-salonima već ove godine. Dogovor Evroazijskog ekonomskog saveza i Srbije o izvozu kragujevačkog „fijata“ značio bi i recipročan uvoz ruskih automobila bez carine u Srbiju.

Zvanično odobrenje uvoza po povlašćenim uslovima 5.000 automobila „fijat“ u Rusiju trebalo bi da bude dato na majskom samitu Evroazijskog ekonomskog foruma koji će biti održan u Astani, prestonici Kazahstana.

– U slučaju da bude doneta odluka o početku pregovora o bescarinskom uvozu automobila, mi ćemo u najkraćem roku pokušati da rešimo sva pitanja. Trenutno ne mogu da kažem kada bi taj dogovor stupio na snagu – kazao je Jurij Armand, pomoćnik ministra za trgovinu Evroazijske ekonomske komisije.

U Srbiju bi, navode ruski mediji, recipročno trebalo da stigne oko 5.000 ruskih vozila bez carine. Ta vozila su veoma povoljna, pa se tako „lada granta“ u Rusiji može kupiti za svega 5.500 evra.

„Fijat“ na ruskom tržištu do sada nije imao veliku prodaju pošto je prodavao nešto manje od 6.000 vozila godišnje, ali je nudio samo dva modela – „fijat 500“ i „grande punto“, kojima bi uskoro mogao da se pridruži i kragujevački 500L.

Blic

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime