UPIS NA PROGRAM NUMICON SAMO U ŠKOLICI „MALAC GENIJALAC“

0
Matematika je prirodna nauka, zato upoznavanje sa njom treba početi još od najranijeg detinjstva. Ona je veoma važna jer nam objašnjava prirodne pojave oko nas, pomoću nje merimo vreme, trajanje noći i dana, smenu godišnjih doba… Da bi deci matematika bila zanimljiva, neophodno je da im probudimo i razvijemo interesovanje za nju. Zato je igra najbolji način za upoznavanje i druženje sa matematikom. Numicon je odličan način za to!
Numicon je efikasan didaktički program, kojim se na lak i zabavan način podstiče rani razvoj predmatematičkih sposobnosti kod dece. Razvijen je od strane stručnjaka praktičara s Oxford Univerziteta, a namenjen deci počev od 3. godine starosti.
Program nudi brojne mogućnosti za igru i istraživanje, te omogućuje primenu na različitim nivoima znanja – bilo da se radi o nadarenoj, prosečnoj ili deci s različitim poteškoćama. Njime se deca podstiču da: razumeju brojeve, računaju, razmišljaju matematički, razvijaju mentalne slike i upoznaju se sa matematičkim jezikom. Sastavni deo programa je upotreba numicon materijala koji su kreirani u veselim bojama, kako bi bili atraktivni i zanimljivi deci.
Numicon predstavlja odličnu osnovu i polaznu tačku za program mentalne aritmetike.
Pozivamo sve zainteresovane da dođu na upoznavanje, druženje i besplatne radionice! Program počinje u martu!
Nalazimo se u Teslinoj 6, kod OŠ „17. oktobar“ u Jagodini.
Za dodatne informacije javite se na telefon 065 98 98 419.
Za decu koja menjaju svet!

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime