UČENICI IZ OBILIĆA SA KOSOVA U POSETI OPŠTINI SVILAJNAC

0

Oko 50 učenika od prvog do osmog razreda OŠ “Dositej Obradović” iz sela Crkvene Vodice opštine Obilić sa Kosova danas je boravilo u poseti Prirodnjačkom centru Srbije u Svilajncu, gde je specijalno za njih organizovana posebna besplatna celodnevna tura.

Direktor škole Igor Maksimović kaže da su za ekskurziju dobili podršku Kancelarije za saradnju sa Kosovom i Metohijom, koja im je obezbedila prevoz, i da su za posetu odabrali baš Svilajnac i Prirodnjački centar jer je ovo jedinstvena ustanova za neformalno obrazovanje u Srbiji:

“Mi dolazimo iz specifične sredine, enklave, i deca, na žalost, osim škole, retko ili gotovo nikad nemaju priliku za vanškolske aktivnosti, zato smo odlučili da im omogućimo ovakvu ekskurziju, koja će im pružiti mogućnost za druženje, učenje, upoznavanje bogatstva svoje zemlje… Prirodnjački centar Srbije u Svilajncu nas je veoma toplo dočekao, a izabrali smo baš tu ustanovu zato što slična ne postoji u našoj zemlji, gde deca mogu da steknu znanja iz raznih oblasti na jedan zanimljiv, edukativan interaktivan i zabavan način i nosimo samo najlepše utiske iz Svijanca” – izjavio je on.

Iz Prirodnjačkog centra Srbije kažu da su za učenike iz Obilića spremili specijalan besplatni celodnevni program, koji obuhvata pratnju vodiča kroz sve izložbe, predstavu sa eksperimentima kako bi deci nauku približili kroz interakciju, bioskopsku projekciju, ručak:

“Jako smo ponosni što su od mnoštva zanimljivosti iz centralne Srbije odabrali baš Svilajnac za posetu kao centar koji objedinjuje edukaciju, nauku, kulturu i zabavu i želeli smo da im omogućimo da pamte sve što su ovde videli, čuli i doživeli  i da, kad god budu u prilici, požele da nas posete ponovo. Upravo je takav spoj naša prednost u odnosu na slične ustanove, zato što pruža jedinstven doživljaj koji deca pamte” – izjavila je Jasminka Luković Jagličić, direktorka Prirodnjačkog centra Srbije u Svilajncu i istakla da je prethodni period posetio veliki broj ekskurzija iz cele Srbije, pa dnevno Svilajnac obiđe između 800 i hiljadu posetilaca.

Učenici su istakli da su ih najviše oduševile izložbe Vulkan, Geološki vremeplov, Biodiverzitet Srbije, ali i dinosaurusi o kojima su naučili mnogo više zanimljivosti nego što su znali do sada.

 

 

„SVILAJNAC NA DLANU“

Projekat se sufinansira sredstvima Opštine Svilajnac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Prethodni tekstPalma, Ivica i Luka Dačić obilaze Paraliju na motorima (Video)
Sledeći tekstZapalio se autobus koji se vraćao iz Paralije, svi putnici su dobro

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime