U VLADI NOVI MINISTRI

0

Mandatar Aleksandar Vučić predložio je danas vladu, u kojoj će biti osmoro novih ministara, a broj resora ostaje isti.

Vučić je danas u parlamentu predao predlog za sastav vlade, u kojem je za novu ministarku pravde predložena  Nela Kuburović, Mladen Šarčević za ministra prosvete, a Ana Brnabić za ministarku državne uprave i lokalne samouprave.

Vučić je novinarima u Narodnoj skupštini kazao da će novi ministri biti i Goran Knežević, zadužen za resor privrede, Branislav Nedimović koji će voditi poljoprivredu i zaštitu životne sredine i Vladan Vukosavljević, na čelu Ministarstva kulture i informisanja.

Novi ministri bez portfelja biće Slavica Đukić Dejanović i Milan Krkobabić.

Mandate u Vladi nisu zadržali Nikola Selaković, Željko Sertić, Ivan Tasovac, Snežana Bogosavljević Bošković, Kori Udovički, Srđan Verbić i Velimir Ilić.

Prema predlogu mandatara, dosadašnje resore u Vladi zadržaće prvi potpredsednik i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, potpredsednica vlade i ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i potpredsednik vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

Ministart odbrane i dalje će biti Zoran Đorđević, finansija Dušan Vujović, rudarstva i energetike Aleksandar Antić dok je resor zdravstva ponovo poveren Zlatiboru Lončaru.

Aleksandar Vulin bi i u novom mandatu trebalo da obavlja funkciju ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Vanja Udovičić će voditi resor omladine i sporta, a Jadranka Joksimović biće i ubuduće ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije.

(Beta, 08.08.2016)

Prethodni tekstKO ZA 30 DANA NE UZME OTPREMNINU, GUBI PRAVO NA NJU
Sledeći tekstPOKUŠAJ UBISTVA U ĆUPRIJI

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime