U toku blokade puta kod planine Baba došlo do manjeg incidenta

0
Kako su meštani paraćinskih sela preneli na društvenim mrežama u subotu je prilikom blokade puta do novog kamenloma u Lešju za koji meštani tvrde da nelegalno radi, došlo do incidenta i fizičkog kontakta između jednog od meštana i pripadnika policije.


 

 
Nema zvanične informacije, ali na snimku i fotografijama koje su se pojavile na društvenim mrežama vidi se da je u jednom trenutku došlo do intevrencije policije. 
 
Udruženje „Pridruži se“ koje prema rečima zakonskog zastupnika ne učestvuje u organizaciji protesta kakva je bila i blokada puta, već svoje delovanje zasniva na akciji kroz institucije, pozvalo je na smirivanje tenzija. U udruženju navode da do ovakvih scena ne bi nikada ni došlo, da institucije rade svoj posao i komuniciraju sa građanima.
 
Udruženje navodi da opštinska uprava već skoro mesec dana ne dostavlja pisma upućena odbornicima skupštine opštine koja su članovi udruženja po pisanom uputstvu sekretarke skupštine opšitne Dragane Kostić predali opštinskoj pisarnici. Kako kažu – u društvu u kome opštinska uprava nije u stanju ni obična pisma po sopstvenom uputstvu da dostavi izabranim javnim funkcionerima, očekivano je da rastu tenzije i da dolazi do nepoverenja građana. Zato iz udruženja „Pridruži se“ ponovo pozivaju opštinsku upravu da na banalnom primeru dostave pošte pokaže da institucije funkcionišu, pa da zatim rad institucija demonstriraju i na komplikovanjim problemima.
Prethodni tekstNasilnička vožnja na ulicama
Sledeći tekstZa postavljanje bilborda u Paraćinu potrebna saglasnost predsednika opštine?

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime