U SVILAJNCU USPEŠNO ODRŽANA TRIBINA „OPASNOST NA INTERNETU“

0

Nekoliko stotina svilajnačkih osnovaca i srednjoškolaca, ali i njihovih profesora i roditelja sinoć je imalo jedinstvenu priliku da se upozna sa opasnostima na internetu u okviru javne tribine koju je organizovala Volonterska organizacija Svilajnac ( VOS ) u saradnji sa Fondom B92 i opštinom Svilajnac.

OPASNOST NA INTERNETU 1Đ
Predavači na tribini su bili Biljana Lajović iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, koja je govorila o vršnjačkom nasilju na internetu, Vlada Arsić autor knjige Armagedon koja je zbroka stvarnih događaja u kojima su mladi ljudi stradali zbog nepažnje na internetu, Gordana Vujisić iz Ministarstva unutrašnjih poslova i Miljana Jovanović koordinator Net patrole.
Koordinator VOS-a Maja Stojmenović kaže da je cilj ovakve tribine podizanje svesti kod građanstva o opasnostima i rizicima koji vrebaju na internetu:
„ Mladi su ciljna grupa naših projekata i mislim da je ovo tema od ključnog značaja za njih, jer živimo u takvom vremenu da često nismo svesni koliko opasnosti ima u sferi interneta. Zato smo odlučili da ih na ovaj način upoznamo, ne samo sa opasnostima, već i sa merama i mogućnostima opreza i zaštite“ – objasnila je Maja Stojmenović.
Svi predavači istakli su da ne žele da mlade zaplaše, niti ih odviknu od korišćenja interneta, koji je neophodan u savremenom životu i razvoju, ali da žele da kod mladih povećaju oprez, ukažu im na potencijalne greške prilikom korišćenja društvenih mreža, upoznaju ih kako da se štite od predatora na internetu i kome da se obrate i kako da reaguju ako dođe do sumnjivih situacija.
Jedan od organizatora tribine bio je i Fond B92, a Veran Matić direktor Fonda B92 poručuje da će nastaviti sa ovom tribinom i u drufim gradovima:
„Svilajnac je prvi grad gde smo održali tribinu „Opasnost na internetu“ i nastavićemo sa ovom vrstom edukacije i skretanja pažnje kod mladih. Drago mi je što je lokalna samouprava u Svilajncu prepoznala značaj ove teme i što pruža veliku podršku mladima kroz ovakve i slične programe“ – izjavio je Matić.
Svi posetioci tribine dobili su na poklon knjigu Vlade Arsića „Armagedon“, koja kroz strašne, stvarne priče stradanja zbog nepažnje na internetu, ima za cilj da upozori i motiviše mlade na opreznije korišćenje sadržaja na internetu.

Prethodni tekstSA PETORO DECE ISELJENI IZ KUĆE ZBOG DUGA OD 5.000 EVRA
Sledeći tekstUBIJEN MUŠKARAC

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime