U SUSRET BOŽIĆU – ŠTA SE VALJA

0

Kada domaćice ujutru porane da zamese česnicu, vodom koji je opran sud u kome se mesila treba zalivati voćke da bi rodile naredne godine ili ukoliko živite u stanu, sipajte je u saksije sa cvećem da bi ono lepše cvetalo.

Testo koje ostane na rukama domaćice posle mešanja česnice, skinuti i stavljati na voćke koje slabo rađaju da bi naredne godine dale više ploda, to isto važi i za saksijsko cveće, naročito ono koje dugo ne cveta , da lepše cveta.

Božićna sveća, neke porodice je pale već na Badnje veče a obavezno se pali uoči početka Božićnog ručka. Sveću pali domaćin, obično slamom koji izvlači iz badnjaka. Ova sveća se ne gasi duvanjem već vinom iz pune flaše.

Valja se i vratiti sve pozajmljene stvari ili dugove na Badnji dan jer u protivnom neće biti vraćene cele godine.

Sve što vas muči preko cele godine, treba ujutru na Božič uraditi i to vam više neće biti problem. Ako decu i omladinu muči neki predmet u školi, neka urade neki zadatak ili neka neki red nauče, ako vas čeka bilo kakav posao, započnite ga makar malo.

Valja se na Božić posaditi i neku biljku jer će se sigurno primiti. Neudati momci i devojke treba tu noć da prespavaju na slami jer će sigurnu usnuti svoju buduću ljubav. U gradskim uslovima, stavite malo slame izvučene iz badnjaka ispod dušeka.

I ono što je najvažnije , valja čestitati Božić svojim članovima porodice, prijateljima, poznanicima i poslovnim partnerima:

Mir Božji -Hristos se rodi!

Goca Janjić

Prethodni tekstKRALJA PETRA U JAGODINI – BEZ GREJANJA
Sledeći tekstLIPO LASER SKIDA PRAZNIČNE KILOGRAME

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime