U septembru Paraćin dobija fontanu a posle toga i javnu garažu na više spratova

0

Privodi se kraju izgradnja novog trga sa fontanom u centru Paraćina. Prema sadašnjem planu u toku septembra radovi će biti završeni.

„Ne radi se o fontani koja je montažnog tipa a koje postoje u mnogim gradovima u Srbiji a čiji je rok izgradnje daleko kraći. Pre izgradnje fontane uradili smo projekat, organizovali javni uvid u projekat koji obuhvata kompletno uređenje centra grada a ne samo izgradnju fontane. Uređenje trga je samo jedna faza radova a predviđeno je kompletno sređivanje javne površine od Kulturnog centra do trga sa fantanom kao i pravca do Kocke“ kaže predsednik opštine Paraćin, Saša Paunović.

Jedan od gorućih problema u Paraćinu, kao i u mnogim drugim gradovima Srbije, su parking mesta u centru grada.

„Odmah posle izgradnje fontane biće srušena kuća koja je otkupljena iza zgrade Lamela pa ćemo tu dobiti novi parking prostor. Takodje, iza zgrade opštine ćemo izgraditi i proširiti parking. Biće omogućeno parkiranje i na sporednim ulicama što do sada nije bilo moguće. Najvažniji korak kada je reč o ovoj temi biće izgradnja javne garaže na više spratova iza zgrade Kocka“ dodao je Paunović.

 

(Medijski sadržaj je nastao realizacijom projekta „Paraćin iz svakog ugla“ koji sufinansira opština Paraćin)

Prethodni tekstDačić otvara počasni konzulat u Jedrenu u Turskoj
Sledeći tekstSTALNA ARHEOLOŠKA RADIONICA SREDNJE POMORAVLjE U NEOLITIZACIJI JUGOISTOČNE EVROPE – DRENOVAC

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime