U PARAĆINU UMESTO INŽENJERA ZAPOSLEN KUVAR, PARAĆINCI KAŽU – SNS BOT

2

Od kako su naprednjaci preuzeli „utvrđenje“ koje su godinama osvajali na sve načine – Opštinu Paraćin, ništa se posebno nije dogodilo. Neki su očekivali velike poteze već u prva dva meseca vladavine, neki kažu da nisu ništa očekivali, ali sudeći prema pisanju portala Direktno.rs ono što se u Paraćinu trenutno dešava je „čistka kadrova i postavljanje svojih“. Ni to ne bi bilo neobično u Srbiji da na mesto, kako tvrdi ovaj portal, dvoje otpuštenih inženjera nije došao – kuvar. Ugovori inženjerima nisu produženi.

„Jedan inženjer je godinama radio na poslovima ozakonjenja, dok je drugi poslednje angažovanje u upravi imao na poslovima građevinskog inspektora, za šta je potrebno značajno radno iskustvo u struci i položeni odgovarajući ispiti. Umesto dvoje otpuštenih inženjera na poslovima ozakonjenja zaposlen je Paraćincima poznati član internet tima SNS-a, Branislav Lj. Nikolić, „maskota“ lokalnog SNS-a. Na njegovom FB profilu piše da od škole ima nezavršenu „višu hotelijersku – kuvarsku“ u Kruševcu. Ovo je ujedno i prvi radnik koji nema višu ili visoku stručnu spremu, a koji je zaposlen u opštinskoj upravi u proteklih petnaestak godina“ kaže izvor portala Direktno.

Dipl. ing. arhitekture Marije Tačić koja je tri godine radila u opštinskoj upravi na poslovima ozakonjenja, sprovođenja projekata i kao građevinski inspektor, na društvenim mrežama potražila je posao. Ugovor na poslovima ozakonjenja na kojima je bio angažovan nije produžen ni dipl. ing. arhitekture Darku Jaćimoviću. Tačić je potvrdila da joj ugovor uprkos svim kvalifikacijama koje ima, nije produžen. Jaćimović nije želeo da komentariše to što je ostao bez posla.

 

Medijski sadržaj nastao kroz realizaciju projekta „Podrška lokalnom mediju – portal Infocentrala“ koji finansira Fond za otvoreno društvo

 

Prethodni tekstPREMINULO JOŠ ŠEST OSOBA
Sledeći tekstRekordni upis Jagodinaca u Narodnu biblioteku

2 KOMENTARA

  1. Svasta se desavalo a i dalje isti djavo,sjase Murta da uzjase Kurta. Sve price se ponavljaju iz predhodnog perioda ,primani su radnici partiski i rodbinski bez znanja i diploma za ta radna mesta. Opstina je puna sve strucnjaci a kad odes nekim poslom bar deset kancelarija obidjes i na kraj „DODJITE SUTRA“,niko nista nezna i nije njegov poso,“BRIGO MOJA PREDJI NA DRUGOGA“. sto bi reko nas narod Srpskim jezikom „SVE SU TO ISTA GOVNA“ to je sve iz Srpskog recnika i nemojte da neprihvatite

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime